Snelle en Maan starten direct in de top 10

- Hitlijsten

 Snelle Maan Bilal Wahib Ronnie Flex The Black Eyed Peas Shakira Joel Corry Raye David Guetta
Snelle en Maan starten direct in de top 10

Blijven Slapen van Snelle en Maan kwam afgelopen week uit, maar gaat als een speer. Deze week is de track meteen nieuw op de negende plek. Ook 501 van Bilal Wahib en Ronnie Flex, Girl Like Me van Black Eyed Peas en Shakira en Bed van Joel Corry, Raye en David Guetta zijn nieuw in de Top 40.

9 (--) BLIJVEN SLAPEN – Snelle X Maan
De Vrienden Van Amstel LIVE! heeft al flink wat bijzondere samenwerkingen opgeleverd en ook die tussen Snelle en Maan ontstond op het evenement, dat dit jaar vanwege corona als digitale editie moest plaatsvinden in Rotterdam Ahoy. ‘Je zit daar een aantal dagen met elkaar opgescheept en dan kom je op ideeën’, vertelde Snelle in een interview over Blijven Slapen. Je vindt deze hit ook op Snelles nieuwe album Lars, dat op vrijdag 12 maart verschijnt. In de bijbehorende videoclip is behalve Snelle en Maan zelf ook Chantal Janzen te zien. Zij presenteerde de afgelopen jaren bij RTL4 meerdere seizoenen van het programma Chantal Blijft Slapen. De link naar de songtitel Blijven Slapen is dan natuurlijk snel gelegd.

28 (--) 501 – Bilal Wahib feat. Ronnie Flex
"We hebben altijd vuur in de studio!" Dat zei Ronnie Flex over zijn samenwerking met Bilal Wahib. Laatstgenoemde ken je niet alleen van de hit Tigers, waarmee de rapper een half jaar geleden tot de derde plek in de Top 40 wist te komen. Je kent Bilal misschien ook wel van Mocro Maffia. In de Videoland-serie speelt hij de rol van Mo ‘de Show’. Ook deed Bilal onlangs mee aan het NPO-programma Hunted VIPS. In de tussentijd heeft de 22-jarige Amsterdammer ook nog tijd voor het opnemen van zijn eerste album. Daar zul je de single 501 in ieder geval ook op vinden. De tekst van Bilals derde Top 40-hit gaat over vrouwen in jeans en dan snap je meteen de titel 501. Die verwijst naar een type spijkerbroek van Levi’s.

38 (--) GIRL LIKE ME – Black Eyed Peas X Shakira
'Van uitstel komt afstel’ is een bekend gezegde, maar de Black Eyed Peas en Shakira bewijzen dat dat niet altijd zo hoeft te zijn. Hun samenwerking Girl Like Me dateert eigenlijk al van maar liefst dertien jaar geleden. Destijds was het de bedoeling dat de track op het album The E.N.D. van de Black Eyed Peas terecht zou komen. Dat is hetzelfde album waar je ook I Gotta Feeling op vindt. In tegenstelling tot die hit haalde Girl Like Me het uiteindelijke album niet. Will.I.Am overwoog om het vervolgens op zijn soloalbum #willpower te zetten, maar ook dat gebeurde niet. Girl Like Me bleef op de plank liggen tot afgelopen zomer. Toen stond het al op het Black Eyed Peas-album Translation en nu is het eindelijk een Top 40-hit.

39 (--) BED – Joel Corry X Raye X David Guetta
De hit Bed ontstond voor een belangrijk deel via Instagram. Nadat Joel Corry een paar demo’s had gehoord waarop Raye een vroege versie van Bed zong, besloot hij via dat platform contact met haar te zoeken en een samenwerking voor te stellen. De Britse zangeres, die eigenlijk Rachel Keen heet, liet Joel weten dat ze Bed samen met David Guetta bedacht had en toen besloten ze met z’n drieën de ideeën en demo’s verder uit te werken. Bed is de vijftigste (!) Top 40-notering voor David Guetta. Raye staat na eerdere samenwerkingen met respectievelijk Jonas Blue, Jax Jones, David Guetta en Regard voor de vijfde keer in de lijst, terwijl Joel Corry na Head & Heart zijn tweede hit scoort. Qmusic koos Bed als Alarmschijf.

Foto: YouTube