Snelle eerste Nederlandse artiest met twee hits in de top 3

- Hitlijsten

 Snelle Tones And I
Snelle

Snelle levert deze week een unieke prestatie door als eerste Nederlandse artiest ooit met twee hits in de top 3 van de Top 40 te staan. Toch blijft Tones And I's Dance Monkey met flinke voorsprong de nummer 1 van Nederland.

Wat moet 2019 een krankzinnig jaar zijn voor Snelle. Reünie, dat twee weken geleden op de eerste plek stond, zakt naar nummer 3 en wordt ingehaald door Lippenstift, zijn samenwerking met Marco Borsato en John Ewbank, dat nu op plek 2 staat. Nooit eerder wist een Nederlandse act dat te presteren. Internationaal gezien waren er 14 acts die met twee hits in de top 3 wisten te staan. Daarbij zijn The Beatles recordhouder die in vier periodes met twee hits in de top 3 stonden. De laatste keer dat een artiest twee gelijktijdige top 3-hits scoorde was op 20 januari 2018 toen Ed Sheeran met Perfect en River op de plaatsen 1 en 3 stond.

Record voor Marco Borsato
Ook feest bij Marco Borsato: hij heeft met Lippenstift een nieuwe record op zijn naam geschreven. De hit die hij met Snelle en John Ewbank maakte is zijn 28e top 10-hit en zorgt er nu voor dat hij voor de 224e week bij de beste tien hits van ons land staat. 

Tones And I blijft nummer 1
Ondertussen blijft Tones And I op nummer 1 staan, met haar track Dance Monkey. Sterker nog: stiekem breidt ze haar voorsprong uit en daardoor krijgt ze deze week een stipnotering.

Ed Sheeran op de weg terug
Beautiful People van Ed Sheeran en Khalid zakt van 3 naar 5, terwijl Suzan & Freek met Blauwe Dag op 4 blijven staan. Ook Post Malone komt maar niet vooruit. Circles blijft op 6 plakken,

Sam Smith omhoog
How Do You Sleep? van Sam Smith is de enige andere stijger in de top 10. Het nummer wint een plek en komt daardoor op 7 terecht. Señorita van Shawn Mendes en Camila Cabello gaat van 5 naar 8 en ook Higher Love van Kygo en Whitney Houston moet inleveren: het nummer gaat van 7 naar 9. Camila Cabello blijft stevig op 10 staan, met haar Liar.

Ritual voor de vierde week op 11
Tiësto, Jonas Blue en Rita Ora staan voor de vijfde keer op nummer 11. De afgelopen weken ging het langzaam bergafwaarts, maar Ritual weet zich deze week te herpakken. De track komt van 14.

Memories knalt omhoog
Maroon 5 gaat keihard met Memories. Twee weken geleden werd de track nog uitgeroepen tot Alarmschijf, de week erna kwam het nummer al de Top 40 binnen en deze week is het zelfs de snelste stijger. Memories knalt 13 plekken omhoog en lonkt nu met een twaalfde plek naar de top 10.

Check hier de complete Top 40 van deze week!

Foto: YouTube