Smoorverliefd derde week op 1 in de Top 40

- Hitlijsten

 The Weeknd Maan Dominic Fike Rolf Sanchez Emma Heesters Duncan Laurence Kensington Racoon Alan Walker Ava Max Snelle
Snelle

Voor de derde week staat Snelle op nummer 1 in de Top 40 met Smoorverliefd. Achter hem stijgt Maan hard de top 3 in met haar Ze Huilt Maar Ze Lacht.

Smoorverliefd heeft deze week weinig te duchten van achtervolgers Maan en The Weeknd. Die laatste blijft met Blinding Lights op flinke afstand op de tweede plaats staan en ook Maan, die deze week wel doorstijgt naar de derde plek, heeft Snelle nog niet in zicht. Dankzij de rapper en de zangeres staan er deze week weer twee Nederlandstalige hits in de top 3. De vorige keer dat we dat zagen, was op 19 oktober 2019 met Reunië (van Snelle) en Lippenstift (van Marco Borsato, Snelle en John Ewbank). Voor de laatste keer dat er twee Nederlandstalige hits van soloacts in de top 3 stonden, moeten we een heel stuk verder terug. Op 8 september 2007 stonden toen Jij Bent Zo van Jeroen van der Boom en Proosten van Guus Meeuwis bij de drie populairste tracks van het land.

3 x top 3 voor Maan
Met Ze Huilt Maar Ze Lacht scoort Maan voor de derde keer een top 3-hit. In de rangschikking van Nederlandse zangeressen met de meeste top 3-hits staat ze achter Anouk (9) nu op een gedeelde tweede plaats met Anita Meyer en Sita, die ook drie hits in de top 3 wisten te brengen.

Lewis Capaldi overtreft zichzelf
Dua Lipa en Maroon 5 moeten deze week een plek inleveren. Don't Start Now zakt naar 4, terwijl Memories het nu met de vijfde plek moet doen. Voor Lewis Capaldi is er wel flinke winst: de Schotse singer-songwriter gaat van 8 naar 6 met Before You Go. Daarmee gaat het een stuk sneller dan bij zijn vorige hit, Someone You Loved. Die track kwam pas in de 18e week op nummer 7. Before You Go heeft dat, inmiddels twee maanden eerder, al weten te overtreffen want zijn tweede Top 40-hit staat deze week al op plek 6. Op de teller staan nu slechts tien weken Top 40. 

Zakkers en plakker
Dominic Fike, Emma Heesters en Rolf Sanchez hebben op het eerste gezicht niet veel met elkaar gemeen. Maar deze week blijken ze toch in ieder geval één overeenkomst te hebben: ze hebben alle drie een track die zakt in de Top 40. 3 Nights van Dominic gaat van 6 naar 7, terwijl Rolf en Emma met Pa Olvidarte van 7 naar 8 vallen. Martin Garrix en Dean Lewis hebben die zorgen niet, want zij zijn met Used To Love net zo 9 als vorige week. 

Tweede top 10-hit voor Duncan Laurence
Duncan Laurence gaat met Love Don't Hate It van 11 naar 10 en daarmee scoort de Nederlandse Songfestivalheld van vorig jaar zijn tweede top 10-hit. Frappant is wel: Duncan doet dat in zijn vijftiende week. Dat is vijf keer zo lang als bij Arcade. Die track vond na drie weken al zijn weg naar de top 10. Love Don't Hate It kwam dan ook laat op gang en wordt nu pas meer gestreamd bij streamingdiensten en meer gedraaid op vrijwel alle belangrijke Nederlandse radiostations.

Kensington en Racoon op weg naar de top 10
Twee Nederlandse bands kunnen de top 10 bijna ruiken. Uncharted van Kensington gaat na de weergaloze uitvoering bij De Vrienden van Amstel LIVE van 13 naar 11, terwijl Racoon deze week het hardst gaat van alle nummers in de Top 40. Het Is Al Laat Toch kwam vorige week op 34 de lijst binnen en vliegt naar de vijftiende plek. Voor de laatste keer dat de Zeeuwen zo hoog in de Top 40 stonden, moeten we ver terug in de tijd. Op 4 januari 2014 steeg Shoes Of Lightning van 21 naar 13.

Alan Walker en Ava Max stilletjes omhoog
Alone, Pt. II van Alan Walker en Ava Max is al weken aan een stille opmars bezig en ook deze week boeken ze winst. De track stijgt van 19 naar 16. Vorige week werd de top 20 al bereikt en dat is niet nieuw voor Ava en Alan. Hun grootste overeenkomst is namelijk dat al hun Top 40-hits bij de 20 grootste hits van ons land kwamen. De Noorse dj en producer deed dat met vijf nummers, de Amerikaanse met drie. Alan scoorde drie top 10-hits, terwijl Ava twee keer in de top 10 kwam. Maar één voorsprong heeft ze wel: met Sweet But Psycho stond ze op 1 en dat heeft Alan Walker nog nooit geflikt.

De complete Top 40 van deze week check je hier!

Foto: Qmusic