Smoorverliefd blijft populairst

- Hitlijsten

 Snelle Danny Vera Kensington Martin Garrix
Snelle | Domien Verschuuren | Lars Bos

Smoorverliefd is voor de tweede week de populairste hit in de Top 40.

Snelle staat daarmee voor het eerst langer dan een week bovenaan de belangrijkste hitlijst van Nederland. Met zijn vorige nummer 1-hit, Reünie, moest hij al na één week weer afscheid nemen van de bovenste trede van de hitladder. De complete top 5 van deze week is ongewijzigd. De laatste keer dat we dat zagen was op 7 december van het afgelopen jaar toen de top 5 onder aanvoering van Dance Monkey (van Tones And I) vast kwam te zitten.

De tien hits in de top 10 hebben hier en daar wat van plek gewisseld maar bestaat wel uit dezelfde tracks als vorige week.

Record voor Martin Garrix
Martin Garrix trekt deze week een record naar zich toe. De Nederlandse dj staat met Used To Love op nummer 9 en verblijft al sinds 23 juni 2018 onafgebroken in de Top 40. Na de binnenkomst van Ocean sloten daarna ook Dreamer, No Sleep, Summer Days, These Are The Times, Home en Used To Love naadloos aan. Met een periode van 85 onafgebroken weken in de Top 40 evenaart Garrix deze week het Nederlandse record dat eerder door de Vengaboys werd neergezet. Internationaal gezien zijn er nu nog vijf acts die langer, zonder onderbreking, in de Top 40 stonden onder aanvoering van Bruno Mars die het 119 weken wist vol te houden.

Kensington stijgt door
Kensington weet met Uncharted wel een serieuze stap voorwaarts te maken. Waar de hit van de band de afgelopen elf weken niet verder dan nummer 15 wist te komen weten de heren nu in een tweede opmars op nummer 13 te komen. Het is voor het eerst in bijna vijf jaar tijd dat Kensington weer zo hoog staat. Toen was Heading Up High de zevende Top 40-hit voor de band die met Uncharted inmiddels het dubbele aantal hebben bereikt.

Roller Coaster snelste zakker
Na 33 weken lijkt het doek voor Danny Vera voor de tweede keer te gaan vallen. Roller Coaster kwam op 13 april van 2019 binnen in de Top 40 maar verdween in oktober na 27 weken lijst. Op 28 december beleefde Danny Vera zijn terugkeer en inmiddels staat de teller voor Roller Coaster op 33 weken. Dat maakt de hit van de Zeeuwse zanger bijzonder want in de Top 40-historie zijn er nog slechts twee Nederlandse hits die langer in de lijst wisten te verblijven: Huilen Is Voor Jou Te Laat (van Corry en De Rekels, goed voor 41 weken lijst) en Waarom Heb Jij Mij Laten Staan (van De Heikrekels, 34 weken).

3 debutanten in de lijst
De Top 40 telt deze week vier binnenkomers en die leveren drie acts een debuut in de lijst op. Alles over de binnenkomers van deze week check je hier