Slapen Met Het Licht Aan is de hoogste binnenkomer in de Top 40

- Hitlijsten

 Rita Ora Tabitha Nielson
Tabitha en Nielson

De Nederlandse Top 40 van deze week telt twee nieuwkomers: ex-Alarmschijf Slapen Met Het Licht Aan van Tabitha en Nielson en How To Be Lonely van Rita Ora.

29. SLAPEN MET HET LICHT AAN – Tabitha & Nielson

‘Ik kon me heel erg vinden in een beat die Niels en zijn team hadden klaarliggen toen we aan de schrijfsessie van het nummer begonnen. Ik ben echt heel blij met het eindresultaat’. Dat zei Tabitha onlangs in een interview over haar nieuwste hit. Slapen Met Het Licht Aan is inderdaad een samenwerking tussen de 27-jarige zangeres uit Leiden en Nielson. Tabitha Foen-A-Foe, zoals ze in het dagelijks leven heet, scoorde samen met Kris Kross Amsterdam, Maan en Bizzey vorig jaar een nummer 1-hit met Hij Is Van Mij. Daarna kwam ze met Moment, ook weer samen met Kris Kross Amsterdam en met Kraantje Pappie in plaats van Maan en Bizzey, tot de derde plek. Qmusic koos Slapen Met Het Licht Aan als Alarmschijf

40. HOW TO BE LONELY – Rita Ora

Het komt in de muziekwereld regelmatig voor dat een artiest een nummer schrijft, het zelf opneemt en vervolgens tot de conclusie komt dat het betreffende liedje eigenlijk veel beter bij een andere zanger of zangeres past. Zo is het met How To Be Lonely ook gegaan. Het werd geschreven door Lewis Capaldi, die je natuurlijk kent van de hits Someone You Loved en Before You Go. Toen hij How To Be Lonely opnam kwam hij al snel tot de conclusie dat het resultaat hem geen derde Top 40-notering zou gaan opleveren. Vandaar dat hij besloot om een geschikte collega te zoeken en de track af te staan. Zo belandde How To Be Lonely bij Rita Ora. De 29-jarige Kosovaars-Britse zangeres scoort er haar twaalfde hitnotering mee.

Foto: cover single