Shawn Mendes en Camila Cabello voor het eerst op 1 in de Top 40

- Hitlijsten

 Kraantje Pappie Tabitha Kris Kross Amsterdam Benny Blanco Justin Bieber Ed Sheeran Avicii Jonas Blue Rita Ora Tiësto Armin Van Buuren Davina Michelle Marco Borsato Camila Cabello Shawn Mendes
Shawn Mendes

Señorita van Shawn Mendes en Camila Cabello is de nieuwe nummer 1 van Nederland. De track stijgt maar liefst 7 plaatsen en verstoot Hoe Het Danst van Marco Borsato, Armin van Buuren en Davina Michelle van de eerste plek. 

Het is voor de derde keer in een jaar tijd, dat een hit met zo’n jump de eerste plek in de Top 40 weet te pakken. De twee vorige waren Verleden Tijd (Frenna & Lil Kleine, op 22 september 2018, van 11 naar 1) en Djadja (van Aya Nakamura, op 25 augustus 2018 van 17 naar 1). Zowel voor Shawn Mendes als voor Camila Cabello is het een primeur, want de twee staan voor het eerst op 1. 

Shawn en Camila helpen Benny Blanco
Wie helpt nou wie? Señorita is geproduceerd door Benny Blanco die daarmee zijn zevende nummer 1 als producer op zijn naam schrijft. Slechts vijf producers(duo’s) scoorden vaker de populairste hit van ons land: George Martin (17x), John Ewbank (16x) en Hans van Hemert, Benny Anderson/Björn Ulvaeus en Quincy Jones (elk 8x).  Benny Blanco stond eerder op de eerste plek met I Kissed A Girl (Katy Perry), Hot-N-Cold (Katy Perry), Moves Like Jagger (Maroon 5 & Christina Aguilera), Love Yourself (Justin Bieber), Cold Water (Major Lazer & Justin Bieber & ) en Perfect (Ed Sheeran). 

Ed en Justin blijven op 2
Voor Ed Sheeran en Justin Bieber noteren we deze week 6 keer twee want dat is het aantal weken dat I Don’t Care inmiddels op de tweede plek staat. Toch is het niet zo heel bijzonder want in de historie stonden er zelfs 19 hits nog vaker op die tweede plek. Een belangrijk detail is dan ook nog eens dat van die 19 hits die vaker op plek 2 stonden er 14 ook bovenaan de lijst kwamen.

100 weken top 10 voor Avicii
Hoe Het Danst zakt ondertussen naar 3 en ook Moment van Kris Kross Amsterdam, Kraantje Pappie en Tabitha zakt een plek, maar dan naar 4. Piece Of Your Heart van Meduza en Goodboys blijft op 5 plakken. En Arcade van Duncan Laurence valt van 4 naar 6. Avicii staat voor de derde week met twee nummers (SOS op 7 en Heaven op 9) tegelijk in het bovenste kwart van de lijst. Hij is niet de enige, want ook Davina Michelle heeft (met Skyward nog op 10) twee ijzers in het top 10-vuur. Avicii maakt deze week de 100 weken vol in de top 10. Daarmee is hij de 25e artiest ooit die dat weet te presteren. Recordhouder is Rihanna die inmiddels 224 weken in de top 10 heeft gestaan – dik vier jaar.

Tiësto, Jonas Blue en Rita Ora knallen top 10 in
Ritual van Tiësto, Jonas Blue en Rita Ora stijgt van 11 naar 8 en dat betekent dat de Nederlandse dj en producer voor de elfde keer in de top 10 van de Top 40 staat. Tussen zijn eerste top 10-hit en zijn huidige zit ruim 18 jaar, want met Flight 643 stond hij in 2001 voor het eerst bij de tien populairste tracks van Nederland. Voor Jonas Blue is het zijn vijfde top 10-hit, terwijl Rita Ora na Anywhere en Let You Love Me voor de derde keer de top 10 bereikt. Het verschil tussen de drie acts? Alleen Jonas Blue wist op nummer 1 te komen: in 2017 voerde hij twee weken de Top 40 aan.

Bekijk hier de complete Top 40!

Foto: YouTube