Shawn Mendes vliegt direct hoog de Top 40 binnen

- Hitlijsten

 Shawn Mendes Luis Fonsi Daddy Yankee
Shawn Mendes

If I Can't Have You van Shawn Mendes was afgelopen week nog Alarmschijf, maar dendert nu al de top 20 van de Top 40 binnen. De track entert deze week het hoogst van de drie nieuwe binnenkomers in de lijst.

17. IF I CAN’T HAVE YOU – Shawn Mendes

If I Can’t Have You is niet alleen de achtste Top 40-hit voor Shawn Mendes, maar ook de achtste die tot Alarmschijf werd gekozen. Een honderd-procent score dus voor de 20-jarige Canadees en bovendien een record. Er zijn wel een paar andere artiesten die ook zo’n honderd-procent score achter hun naam hebben, maar zij presteerden dat niet met maar liefst acht hits. Anne-Marie staat in dit lijstje op de tweede plek met een zes-uit-zes score, terwijl John Newman haar volgt met vier-uit-vier. In een interview onthulde Shawn onlangs dat hij If I Can’t Have You eigenlijk schreef met de bedoeling het nummer aan Dua Lipa te geven. Bij het inzingen van een demoversie bedacht hij zich en besloot het toch maar zelf op te nemen.

37. DATE LA VUELTA – Luis Fonsi & Sebastián Yatra & Nicky Jam

Twee jaar geleden had Luis Fonsi dé zomerhit van het jaar te pakken, toen hij samen met Daddy Yankee en Justin Bieber maar liefst vijftien weken op nummer 1 stond met Despacito. Daarna scoorde de 41-jarige Puerto Ricaan opnieuw met Échame La Culpa, samen met Demi Lovato, en hij deed mee op Clean Bandits hit Baby. Ook dit jaar is Luis Fonsi in de race om de bovenste posities in de Top 40 in de zomer. Date La Vuelta, oftewel in het Nederlands ‘draai je om’, heet zijn nieuwste hit. Het is een samenwerking met Nicky Jam, die je al kent van een paar eerdere hits, en Sebastián Yatra. Hij is een Colombiaans-Amerikaanse zanger, die eigenlijk Sebastián Giraldo heet, en in vooral Zuid-Amerika grote hits op zijn naam heeft.

40. PIECE OF YOUR HEART – Meduza ft. Goodboys

Als je een paar maanden geleden op het Amsterdam Dance Event was, heb je misschien al kennis gemaakt met Meduza. De drie Italiaanse dj/producers werden door niemand minder dan Tiësto naar Nederland gehaald om hun kunsten te vertonen. Via een gemeenschappelijke vriend kwamen Mattia Vitale, Luca De Gregorio en Simone Giani in contact met Goodboys. Dat is ook een trio, maar dan afkomstig uit Londen. Josh Grimmett, Johannes Shore en Ethan Shore zijn de echte namen van de Goodboys. Het bleek te klikken tussen het zestal en na een paar maanden samen in de studio te hebben gezeten is er nu een eerste single uit: Piece Of Your Heart is de titel. Het is de eerste Top 40-notering voor de beide dj/producerstrio’s.

Foto: YouTube