Shawn Mendes evenaart The Weeknd

- Hitlijsten

 Shawn Mendes

Shawn Mendes is lekker bezig, want Señorita staat inmiddels vier weken op de eerste plaats. Daarmee evenaart hij de eerdere prestaties van een drietal acts uit zijn thuisland.

Één duo, één band, drie vrouwen en zes mannen uit Canada hebben één (of meerdere) nummer 1-hits in ons land weten te scoren.  Vier Canadezen stonden langer bovenaan de Top 40. Shawn evenaart deze week wel The Weeknd, Dragonette en Dvbbs, want ook zij stonden 4 weken op 1.

1 Justin Bieber
Voor Shawn is het de eerste keer dat hij op nummer 1 in de Top 40 staat, maar de Bieberbaas heeft er inmiddels 6 op zijn naam staan. Het merendeel van die nummer 1-hits (What Do You Mean?, Sorry, Love Yourself, Let Me Love You en Cold Water) wist hij in twee jaar tijd te verzamelen. Despacito kwam daar in 2017 nog bij en dat maakt het totaal van Justin hoog (40 weken op 1).

2 Céline Dion
Lange tijd was Céline Dion wat nummer 1-hits betreft de succesvolste Canadese act, maar inmiddels ligt ze al een tijdje ver achter op Justin Bieber. Van 1995 tot en met 1998 stond ze drie keer op nummer 1: met Think Twice, Tell Him (met Barbra Streisand) en My Heart Will Go On (Love Theme From 'Titanic'). Alleen al met die laatste track stond de diva 10 weken op de eerste plek van de Top 40.

3 Bryan Adams
Nee, Summer Of 69 heeft nooit op nummer 1 gestaan in de Top 40. Die meezinger kwam slechts tot nummer 5. (Everything I Do) I Do It For You bereikte wel de eerste plek. Die soundtrack van de film Robin Hood, Prince Of Thieves stond maar liefst 11 weken op de eerste plaats. Het is de enige nummer 1-hit van Bryan Adams, maar toch staat hij nog derde in dit lijstje.

4 Drake
Bij Drake staat de teller op 7 weken op nummer 1. In 2016 hield One Dance het 6 weken vol op de eerste plek en vorig jaar kwam daar nog een week bij, dankzij In My Feelings. Djadja van Aya Nakamura was destijds spelbreker, want die kegelde de rapper van de eerste plek af, door van 17 naar 1 te knallen.

5 Shawn Mendes
Dé zomerhit van 2019? Die titel komt wel steeds dichterbij voor Shawn Mendes en Camila Cabello. Maar in dit lijstje is de achterstand op de nummer 1 gigantisch. Shawn heeft maar liefst 37 weken op 1 nodig, om The Biebs van zijn troon te verstoten.

Foto: BSR Agency