Shaggy na 19 jaar weer op 1

- Hitlijsten

 Ozuna Harry Styles Karol G Jonas Brothers Snelle Conkarah Shaggy
Shaggy

Bijna 19 jaar geleden stond Shaggy voor het laatst op nummer 1 in de Top 40 en nu mag hij eindelijk weer aan die positie ruiken, mede dankzij Conkarah. Banana, in de DJ Fle - Minisiren Remix, stijgt van 4 naar 1 in de Nederlandse Top 40.

Het was bijna een record. Shaggy had 986 weken (bijna 19 jaar) nodig om terug te keren op de eerste plaats. Alleen Nena deed er langer over – tussen 99 Luftballons en Anytime, Anyplace, Anywhere zaten in 2003 1069 weken. Als we het aantal weken op nummer 1 van It Wasn't Me en Angel bij elkaar optellen, komt de teller al op 14 weken. Daarmee was Shaggy al de Jamaicaanse artiest met de meeste weken op 1. Alleen Omi kwam daar in 2015 in de buurt: hij stond met de Felix Jaehn-remix van Cheerleader 11 weken op de eerste plek. Als Jamaicaan zul je nu van goede huize moeten komen, wil je Shaggy verslaan. Conkarah is de veertiende act uit Jamaica die de Top 40 weet aan te voeren. Overall is hij de 684e act die de Top 40 weet aan te voeren.

Jonge top 10
Roses van SAINt JHN en Imanbek mocht twee weken van de eerste plek genieten, maar valt deze week meteen hard terug naar de derde plek. Breaking Me van Topic en A7S is net als vorige week de nummer 2. Break My Heart van Dua Lipa zakt ondertussen van 3 naar 4 en In Your Eyes van The Weeknd en Stuck With U van Ariana Grande en Justin Bieber blijven de vijfde en zesde plaats bezet houden. Voor Snelle is er flinke winst: hij schiet met Kleur van 12 naar 7. En daarmee zorgt de rapper mede voor de jongste top 10 sinds tijden. Als je alle weken bij elkaar optelt dan kom je op 93 weken. De laatste keer dat het totaal zo laag stond was op 21 december 2019. Toen telde de top 10 91 weken. 

Eerste solo top 10-hit voor Harry Styles in Nederland
Rain On Me van Lady Gaga en Ariana Grande en Soldier On van DI-RECT hebben niet veel gemeen, maar wel dat ze deze week allebei een plek moeten inleveren. De twee zangeressen gaan naar 8 en de Haagse band moet het nu met de negende plaats doen. Achter deze twee acts vond een hard gevecht plaats, want zowel Watermelon Sugar van Harry Styles en Mamacita van de Black Eyed Peas, Ozuna en J.Rey Soul lagen op koers voor de top 10. Uiteindelijk is het Harry die aan het langste eind trok en dus solo zijn eerste top 10-hit scoort, door van 17 naar 10 te stijgen. Mamacita wint dan weer tien plekken en komt op 11 terecht.

Letters is de snelste stijger
Er zijn nog meer nummers die de top 10 in het vizier hebben. Zo gaan Lost Frequencies, Zonderling en Kelvin Jones van 15 naar 12 en dat meteen ook de hoogste positie van de vorige samenwerking die de Belgische dj en producer en de Nederlanders nu evenaren. Alleen was die twaalfde plek voor Crazy het eindstation en lijkt er in Love To Go nog rek te zitten. Dat zit ook nog in X van de Jonas Brothers en Karol G. De opmars van dat nummer leek vorige week een beetje afgeremd te zijn, maar de twee acts stijgen nu van 22 naar 17. Toch zijn het Lucas & Steve die nog harder gaan. Letters is de snelste stijger en schiet van 30 naar 19. 

De complete Top 40 vind je hier en alles over de binnenkomers van Jawsh 365 en Jason Derulo, Boef en Ashafar en Tones And I check je hier.

Foto: YouTube