Señorita voor de elfde week stevig op 1

- Hitlijsten

 Shawn Mendes Camila Cabello
Shawn Mendes

Señorita van Shawn Mendes en Camila Cabello pakt er weer een weekje bij op nummer 1 en weet Reünie van Snelle achter zich te laten. De track van de twee staat nu voor de elfde week bovenaan de Top 40 en hoort nu bij de 16 hits die de Top 40 het langst hebben aangevoerd.

In dat overzicht zien we nu nog twee duetten: One Kiss (van Calvin Harris en Dua Lipa, 16 weken), Despacito (van Luis Fonsi en Daddy Yankee, 15 weken) die langer op de eerste plek stonden. Slechts vijf hits stonden langer dan 11 weken bovenaan de lijst. Naast One Kiss en Despacito zijn dat Shape Of You van Ed Sheeran (15 weken op 1) Balada van Gustavo Lima (13 weken) en Dromen Zijn Bedrog van Marco Borsato (12 weken).

Platina Reünie nog niet voorbij Señorita 
Snelle wil maar wat graag zijn eerste nummer 1-hit scoren en hij is er dichtbij. Helaas zijn Shawn en Camila nog iets te sterk, maar gelukkig had de rapper deze week al wat te vieren: hij kreeg in de talkshow Beau een platina award voor meer dan 12 miljoen streams van Reünie. En het was ook nog eens zijn grote held Thomas Acda die hem uitreikte.

Grootste Top 40-hit voor Khalid
Precies twee jaar geleden kwamen we Khalid voor het eerst tegen in de Top 40 en inmiddels is hij, via zijn samenwerking met P!nk, bezig aan zijn achtste Top 40-hit. Vorig jaar werd Ocean, de track met Martin Garrix, zijn grootste hit in de Top 40 maar daar kan deze week een streep doorheen. Beautiful People is vanaf nu zijn grootste hit én ook nog eens de eerste top 3-hit voor Khalid, doordat de track van 6 naar 3 stijgt. Ed Sheeran scoort met Beautiful People inmiddels zijn zesde top 3-hit.

18 weken top 4 voor I Don't Care
Ondertussen schrijft Ed Sheeran opnieuw een weekje bij in de top 3 waardoor hij nu voor de 63e week in de top 3 staat. En er is nog meer goed nieuws voor Ed, want I Don’t Care (met Justin Bieber) staat nu 18 weken bij de 4 grootste hits van ons land. Het nummer daalt deze week wel van 3 naar 4. Ook Ed's hit Shape Of You stond precies 18 weken bij de vier grootste hits van het land. Slechts één hit stond langer in de top 4: Lean On (van Major Lazer, DJ Snake en ) in 2015.

Suzan & Freek gaan omhoog
Instagram van Dimitri Vegas & Like Mike, David Guetta, Daddy Yankee, Afro Bros en Natti Natasha blijft deze week plakken op de vijfde plek, maar er is wel winst voor Suzan & Freek, die met Blauwe Dag van 8 naar 6 gaan. Daarmee lijkt nu ook hun tweede hit op weg naar de top 5 van de Top 40. 

Hoe Het Danst 18 weken in de top 10
Hoe Het Danst staat voor de 18e week in de top 10. Daarmee komt de hit van Marco, Armin en Davina nu in een rijtje van 7 Nederlandstalige hits die het zo lang in de top 10 wisten vol te houden. Slechts twee hits stonden langer in het bovenste kwart: Ik Neem Je Mee (van Gers Pardoel, in 2011/2012) en IJskoud (van Nielson in 2018/2019). Om die prestatie te evenaren moet Hoe Het Danst nog een weekje weten vol te houden in de top 10. Deze week staan de drie acts op nummer 8.

Kygo en Whitney naar 9
Vorige week werd Whitney Houston na Dinah Washington en Aaliyah al de derde zangeres die postuum een top 10-hit scoort en deze week doet Higher Love er nog een schepje bovenop: de track gaat namelijk van 10 naar 9. 

De complete Top 40 van deze week check je hier!

Foto: Instagram