Señorita opnieuw oppermachtig

- Hitlijsten

 Shawn Mendes Camila Cabello
Shawn Mendes | Camila Cabello

Shawn Mendes en Camila Cabello zijn ook voor een twaalfde week alle concurrenten de baas in de Top 40.

De samenwerking tussen de 21-jarige Canadese zanger en de 22-jarige Amerikaanse zangeres voegt zich, met twaalf weken als lijstaanvoerder van de Top 40, bij vijf andere hits die zo lang bovenaan stonden. Recordhouder blijft One Kiss van Calvin Harris en Dua Lipa dat vorig jaar 16 weken de populairste hit was in de lijst. De top 3 is onveranderd met Reünie (van Snelle) voor de vierde week op nummer 2 en Beautiful People (van Ed Sheeran en Khalid) voor de tweede week op nummer 3.

Topweel voor Camila Cabello
Ondertussen heeft Camila Cabello niet alleen de populairste hit in de lijst maar weet met haar nieuwste single ook de meeste winst te pakken. De ex-Alarmschijf, Liar, klimt 16 plaatsen naar nummer 19.

Zomerhit 2019
Met de herfst in aantocht kunnen we de balans opmaken van de grootste zomerhits van 2019. Iedere week worden punten toegekend aan noteringen in de lijst; 1 punt voor de nummer 40 en zo oplopend naar 40 punten voor de nummer 1. Ed Sheeran en Justin Bieber hebben met I Don’t Care, sinds de start van de zomer op 21 juni, de meeste punten verzameld (534 punten). Hoe Het Danst (van Marco Borsato, Armin van Buuren, Davina Michelle en John Ewbank, 526 punten) en Señorita (van Shawn Mendes en Camila Cabello, 513 punten) completeren de top 3.

Hoe Het Danst evenaart record
Hoe Het Danst (van Marco Borsato, Armin van Buuren en Davina Michelle) staat voor de 19e week in de top 10 en dat is voor een Nederlandstalige hit een record. Twee keer eerder werd dat aantal weken te bereikt door Ik Neem Je Mee (van Gers Pardoel in 2012) en IJskoud (van Nielson in 2019).

De Top 40 telt deze week drie binnenkomers. Alle ins-en-outs over de nieuwe hits lees je hier