Señorita nu al grote zomerhit

- Hitlijsten

 Camila Cabello Shawn Mendes Ed Sheeran Justin Bieber
Shawn Mendes

Shawn Mendes en Camila Cabello staan al de hele maand juli op de eerste plaats en daarmee gaan ze langzaam maar zeker aanspraak maken op de titel 'zomerhit 2019'. Aan de top zit de lijst vast.

De plaatsen 1, 2 en 3 zijn hetzelfde als vorige week. En de week daarvoor. En de week daarvoor. Al vier weken lang staan Señorita, I Don’t Care en Hoe Het Danst bewegingsloos achter elkaar in de Top 40. Saai… maar wel zijn ze in die ‘enige echte’ juiste volgorde de grootste hits van ons land. 

Slechts vier keer eerder zagen we een nog langere periode met een ongewijzigde top 3. Dat gebeurde voor het laatst – ook in de zomer en exact een jaar geleden - op 28 juli 2018, toen we zelfs zes weken lang dezelfde platen achter elkaar hoorden in de Top 40-uitzending met op 3 Flames (van David Guetta en Sia), op 2 Dura (van Daddy Yankee) en op 1 One Kiss (van Calvin Harris en Dua Lipa). Toch was dat nog niet het record want op 31 januari 2004 zagen we voor de zevende keer dezelfde volgorde op het erepodium van de lijst met Shut Up (van The Black Eyed Peas) op 3, Heb Je Even Voor Mij (van Frans Bauer) op 2 en Afscheid Nemen Bestaat Niet (van Marco Borsato) op 1.

9 x 2 = I Don't Care
I Don’t Care staat inmiddels voor de elfde week in de top 3. De track van Ed en Justin heeft ook nog geen week buiten die top 3 gestaan. 9 van die elf weken noteerden we bij I Don’t Care een tweede plaats en dat is een record dat de twee nu delen met twee andere hits die ook negen keer op numer twee stonden. Er is alleen wel een belangrijk verschil want Jij Bent Zo (van Jeroen van der Boom) en One Dance (van Drake, Wizkid en Kyla) die kwamen op nummer 1 en dat zit er voor I Don’t Care ook deze week weer niet in.

Record voor Marco Borsato
Marco Borsato ‘klokt’ deze week zijn 130e week in de top 3 en dat is een absoluut record. Daarnaast stond de zanger 327 weken onder die top 10 en dat brengt zijn totaal aantal weken nu op 457 weken. En dat is nu precies één week meer dan dat The Rolling Stones in de Top 40 hebben gestaan. Alleen David Guetta (608 weken), Rihanna (590 weken) en Madonna (540 weken) stonden nu nog langer in de Top 40.

Rita nooit hoger dan 5
Doordat Ritual van 6 naar 5 stijgt, scoort Rita Ora deze week voor de tweede keer een top 5-hit. Dat deed ze ook met Let You Love Me. Die track stond eerder vijf keer op de vijfde plaats en dat deed ze voor het laatst op 12 januari van dit jaar. Hoger dan plek 5 stond de 28-jarige Britse nog nooit. 

Tweede top 10-hit voor Suzan & Freek
Blauwe Dag van Suzan & Freek stijgt in de vierde week de top 10 in. Dat is een stuk sneller dan hun nummer 1-hit Als Het Avond Is. Die track deed er namelijk 10 weken over om zich bij de 10 populairste tracks van Nederland te voegen. 

Tino Martin voor het eerst in de top 10
Deze week kwam Tino Martin bij Domien op Qmusic langs om de zender te bedanken voor het draaien van Zij Weet Het. Dat deed hij ook bij de andere radiostations die hem hebben gesteund, zoals Radio 2 en Radio 538. Hij overhandigde hen een gouden award voor het behalen van 6.000.000 streams. Die hebben er mede voor gezorgd dat Tino voor het eerst in de top 10 van de Top 40 staat. Zij Weet Het gaat van 11 naar 10. 

Check hier de complete Top 40 van deze week.

Foto: BSR Agency