Señorita nu 10 weken op nummer 1

- Hitlijsten

 Whitney Houston Kygo Danny Vera Martin Garrix Camila Cabello Shawn Mendes
Shawn Mendes | Camila Cabello

Shawn Mendes en Camila Cabello staan voor de tiende week bovenaan de Top 40.

Met de prestatie van Señorita is de 24e hit een feit die de hitlijst voor tien of meer weken weet aan te voeren. Vorig jaar zomer zetten Calvin Harris en Dua Lipa het absolute record neer door de Top 40 voor 16 weken aan te voeren. Deze week werd ook duidelijk dat Camila Cabello het in eerste instantie helemaal niet zal zitten met Señorita. Toen Shawn Mendes haar benaderde met het nummer liet ze hem weten dat ze niet geïnteresseerd was. “Hij stuurde me een bericht met het idee van het refrein van Señorita”, zo vertelde ze aan Elle. “Ik was op tournee met Taylor Swift en was al lang niet in de studio geweest. Ik wilde het niet maken.” Toch bleef het refrein van het nummer in haar hoofd zitten waarop ze besloot hem alsnog te contacten. “Zo ging het een maand of acht over en weer voordat we uiteindelijk in de studio kwamen en we er allebei een goed gevoel bij kregen.” Señorita houdt ook deze week Reünie van Snelle achter zich dat voor de tweede week op nummer 2 staat.

I Don’t Care terug in top 3
Ed Sheeran en Justin Bieber staan inmiddels 17 weken in de lijst en stonden nagenoeg die volledige periode in de top 3. De afgelopen twee weken stond I Don’t Care op nummer 4 maar deze week noteert het duo opnieuw een week op het erepodium, inmiddels de 15e week. In de Top 40-historie zijn er nu nog slechts vijf hits die ooit langer in de top 3 stonden. Ed Sheeran zelf schreef dat record in 2017 op zijn naam door met Shape Of You voor 18 weken in de top 3 te staan.

Postume top 10-hit voor Whitney Houston
Kygo en Whitney Houston komen met Higher Love deze week in de top 10, op nummer 10. Whitney Houston stond in 2000 voor het laatst in de top 10 via haar samenwerking met Enrique Iglesias op Could I Have This Kiss Forever. Nu, 18 jaar en 300 dagen later, is de 14e top 10-hit voor Whitney Houston een feit. Slechts één vrouw had een nóg langere periode tussen twee top 10-hits: Cher. Tussen Sunny (1966) en If I Could Turn Back Tume (1989) zat 22 jaar en 308 dagen. Whitney is na Dinah Washington en Aaliyah de derde zangeres die postuum een top 10-hit scoort.

251 weken Martin Garrix
Martin Garrix is de 42e artiest ooit die meer dan 250 weken in de Top 40 heeft gestaan. Via These Are The Times en Home brengt de Nederlandse dj zijn totaal nu op 251 weken. David Guetta voert, met inmiddels 614 weken, het pak van 41 andere artiesten aan. Daarbij zitten ook 11 Nederlandse acts en twee ‘vakgenoten’ van Garrix via Armin van Buuren (334 weken) en Tiësto (255 weken).

Bijzonder record binnen handbereik voor Danny Vera
Deze week pakt Danny Vera met zijn Roller Coaster drie plekken winst en met nummer 36 schrijft hij vijf punten bij op zijn totaalscore. Dat betekent dat Rollercoaster nu 249 punten heeft gescoord. Daarmee is het de een-na-grootste hit uit de Top 40-historie die nooit in de bovenste helft stond. Het record is in handen van een bijna 52 jaar oud nummer van Roland W. die in 1968 ook bleef steken in de onderste helft van de lijst maar 255 punten wist te verdienen. Danny Vera komt (dus) nog 6 punten tekort om dat record te kunnen pakken…