Señorita maakt twee maanden vol

- Hitlijsten

 Shawn Mendes Camila Cabello Snelle R3hab ATC
Shawn Mendes en Camila Cabello

Señorita van Shawn Mendes en Camila Cabello is de eerste track die dit jaar twee maanden op nummer 1 weet te staan. Reünie van Snelle lijkt de enige track die de twee kan bedreigen.

Señorita weet nu net als dikke zomerhits als We No Speak Americano! van Yolanda Be Cool en DCUP, Dragostea Din Teï van O-Zone en Summer Jam 2003 van The Underdog Project en The Sunclub de 8 weken aan te tikken. Verschil is wel dat die laatste tracks het nog een week langer wisten vol te houden. Grote kans dat Shawn en Camila dat ook lukt, want voorlopig hebben zij een grote voorsprong op de rest.

Snelle naar 3
Met Hoe Het Danst van Marco Borsato, Armin van Buuren en Davina Michelle stevig op 2, lijkt het voor Snelle bijna onmogelijk om volgende week door te stijgen naar de eerste plek. Deze week knalt hij wel met zijn Reünie door naar de derde plek. Het betekent dat de top 3 weer voor 67% bestaat uit tracks van Nederlandse bodem.

Ed Sheeran zeven weken dubbel in de top 10
Met I Don't Care (#4) en Beautiful People (#7) daalt Ed Sheeran deze week, maar toch is er iets bijzonders met deze tracks aan de hand. Sinds 13 juli staat de roodharige zanger met twee gelijktijdige hits in de top 10 en dat is (dus) inmiddels al zeven weken. Opvallend genoeg was hij zelf ook de vorige artiest die het zo lang met twee hits tegelijk in de top 10 wist vol te houden. Dat deed hij in maart 2018 zelfs 9 weken lang, met Perfect en River.

Stijgers
R3HAB en A Touch Of Class stijgen met All Around The World (La La La) van 9 naar 6, waardoor zij dus de oorzaak zijn van het dalen van Beautiful People. Ook Suzan & Freek gaan omhoog, al gaan zij veel minder hard: Blauwe Dag gaat van 10 naar 9.

Check hier de complete Top 40!

Foto: YouTube