Señorita blijft met gemak op 1 in de Top 40

- Hitlijsten

 Ed Sheeran Khalid Justin Bieber Shawn Mendes Camila Cabello Kygo Whitney Houston R3hab

Het is hartje zomer en Nederland geniet massaal van de zomervakantie. Dat blijkt ook uit de Top 40 van deze week, want de top 10 zit muurvast. Dat is goed nieuws voor Shawn Mendes en Camila Cabello die nu voor de vijfde week op nummer 1 staan in de enige lijst die écht telt.

Señorita houdt met gemak stand op de eerste plek, want de achterstand van de overige tracks in de top 10 is fors. Daarbij komt nog dat de complete top 5 deze week onveranderd blijft en dat de bovenste drie tracks dus ook vastgelijmd staan op hun stekkie. 

Ed en Justin alleen recordhouder
Vorige week stonden Ed Sheeran en Justin Bieber negen weken op de tweede plek, een record dat zij moesten delen met Jij Bent Zo van Jeroen van der Boom en One Dance van Drake, Wizkid en Kyla. Deze week komt er nog week bij die negen bij en dat betekent dat I Don't Care nu alleen het Top 40-record op zijn naam heeft staan, van meeste weken op nummer 2. En dan heeft die track ook nog eens nog niet op nummer 1 gestaan...

Beautiful People wint wel terrein
Terwijl de top 5 in een zomerslaap lijkt te zijn gesukkeld, doet die andere track van Ed Sheeran wel goede zaken. Zijn Beautful People, dat hij maakte met Khalid, schuift voorzichtig van 7 naar 6. Dat gaat wel ten koste van Kris Kross Amsterdam, Kraantje Pappie en Tabitha, want zijn zakken juist naar die zevende plaats.

Ook nummers 8 t/m 9 vast op dezelfde plek
Het wordt eentonig, maar ook de nummers 8 tot en met 9 blijven vastgeplakt op hun positie, als strandgangers aan hun handdoek. Date La Vuelta van Luis Fonsi, Sebastián Yatra en Nicky Jam blijft 8, terwijl Blauwe Dag van Suzan & Freek en Zij Weet Het van Tino Martin net zo 9 en 10 zijn als vorige week.

Whitney Houston aast met Kygo op top 10-hit
Maar geen nood, verse aanvulling voor de top 10 is onderweg. Higher Love van Kygo en Whitney Houston gaat van 14 naar 11 en kan de Amerikaanse diva volgende week een postume top 10-hit opleveren. Bovendien zou het haar eerste hit bij de 10 populairste hits van Nederland zijn, sinds Could I Have This Forever (2000, met Enrique Iglesias) daarbij stond. 

R3hab en A Touch Of Class richting de top 10
Ook R3hab en A Touch Of Class lijken met Around The World (La La La) op weg naar de top 10. De zomerse remix van de 00's-hit van de Duitse groep schiet van 17 naar 13. Of ze daarmee het origineel gaan overtreffen, is nog de vraag. Ex-Alarmschijf Around The World - La La La La La steeg op 27 januari 2001 naar de vierde plek. 

De complete Top 40 check je hier!

Foto: Instagram