Selena Gomez scoort 8e Top 40-hit

- Nieuws

Selena Gomez

Net als vorige week zijn er deze week 4 binnenkomers in de Top 40. In de Verenigde Staten staat Lose You To Love Me van Selena Gomez al op nummer 1, maar in Nederland komt de track als hoogste binnen. 

23. LOSE YOU TO LOVE ME – Selena Gomez

De release van Lose You To Love Me leverde een klein relletje op tussen Selena Gomez en Hailey Bieber. Inderdaad, de echtgenote van Justin. In een interview liet Selena namelijk weten dat de tekst van haar nieuwste hit gaat over de relatie die ze tot het voorjaar van 2018 met Justin had, en dat ze hoopt dat hij het nummer zal horen en zich de tekst persoonlijk zal aantrekken. Niet bepaald iets waar Hailey op zit te wachten en dus reageerde zij door het nummer I’ll Kill You van zangeres Summer Walker op Instagram te delen. Diverse media gooiden daarna nog wat olie op het vuur, maar Hailey ontkent dat ze boos of jaloers is op Selena. In elk geval is Lose You To Love Me de achtste Top 40-notering voor Selena Gomez.

28. DON’T START NOW – Dua Lipa

‘Thank you for your patience. See you soon!’ Met die tekst kondigde Dua Lipa onlangs op sociale media de komst van een nieuw album aan. De opvolger van haar titelloze debuut uit 2017 moet ergens in de loop van de komende maanden verschijnen. Volgens de 24-jarige Kosovaars-Britse zangeres zal het volwassener klinken dan haar eerste album en zijn de invloeden van de legendarische producer Nile Rodgers duidelijk te horen. Met hem bracht Dua onlangs een tijd door in de studio en ook Pharrell Williams is betrokken bij het album, dat als voorlopige werktitel #DL2 heeft. Als voorproefje is er alvast een nieuwe single, Don’t Start Now. Qmusic koos de tiende Top 40-notering van Dua Lipa onlangs als Alarmschijf.

31. ZE KENT MIJ – Snelle feat. Yade Lauren

Snelle mag zich met afstand de populairste Nederlandse rapper van dit moment noemen. Zijn samenwerking Lippenstift met Marco Borsato en John Ewbank staat deze week op 3 in de Top 40, de voormalige nummer 1-hit Reünie zakt naar de elfde plek en ondertussen komt er al weer een nieuwe track de lijst binnen. Ze Kent Mij staat, net als de twee al genoemde hits, op het album Vierentwintig, dat Snelle vorige week uitbracht. Die titel slaat op de leeftijd van Lars Bos, zoals de rapper uit Deventer eigenlijk heet. Ze Kent Mij is een samenwerking met zangeres Yade Lauren. De Brabantse hoorde je al op tracks van onder anderen Jonna Fraser en Josylvio en haalde in 2016 de Top 40 toen ze zong op Love & War van Yellow Claw.

35. USED TO LOVE – Martin Garrix & Dean Lewis

Singer-songwriter Dean Lewis brak iets meer dan een jaar geleden door met zijn single Be Alright. De Australiër stond precies een half jaar in de Top 40 en kwam tot de zesde plek. Opvolger Stay Awake bleef steken in de Tipparade, maar nu is Dean terug in de lijst met Used To Love. Die klinkt behoorlijk anders dan je dankzij Be Alright en Stay Awake van Dean gewend bent. Niet gek, dat komt door Martin Garrix. De 23-jarige dj/producer uit Amstelveen mocht een paar dagen geleden weer eens een onderscheiding aan zijn inmiddels goed gevulde prijzenkast toevoegen. In Sevilla kreeg hij zondag een MTV European Music Award in de categorie Best Electronic. Used To Love is zijn twintigste Top 40-notering.

Foto: BSR Agency