Savage Love weer terug naar 1

- Hitlijsten

 Jason Derulo Jawsh 685
Savage Love weer terug naar 1

Na een weekje afwezigheid keren Jason Derulo en Jawsh 685 weer terug naar de eerste plaats van de Airplay Top 40.

Vorige week wist Nea met Some Say de eerste plaats te bereiken. Deze week zakt ze weer twee plaatsen naar beneden, Jason Derulo en Jawsh 685 stonden met Savage Love (Laxed – Siren Beat) eerder al twee weken op nummer 1 en staan daar nu, na een weekje afwezigheid, opnieuw. Tussen de twee staat nu Love To Go van Lost Frequencies, Zonderling en Kelvin Jones. Die track stond eerder al een weekje op nummer 3 en stijgt nu, met vier plaatsen winst, voor het eerst naar nummer 2.

In de Top 40 viel de vasthoudendheid van Martin Garrix al op want de afgelopen drie weken weet Higher Ground beslag te leggen op de onderste posities in de lijst. In de Airplay Top 40 stond hij de afgelopen twee weken op nummer 11. Deze week klimt zijn track met John Martin nog wat verder en dat brengt Higher Ground nu, in de 15e week, voor het eerst in de top 10. Ook Midnight Sky van Miley Cyrus komt, met vijf plaatsen winst, voor het eerst in de top 10. De Alarmschijf van afgelopen week, De Echte Vent van Racoon, kwam vorige week al binnen in de Airplay Top 40. Nu weet het nummer 24 plaatsen winst te pakken en daarmee komt het nummer nu op nummer 12. Dat maakt het deze week ook de snelste van 17 stijgers.

De hoogste binnenkomer van afgelopen week, Dynamite van BTS, heeft het qua airplay nu een stuk zwaarder. Nu de extra steun van afgelopen week is weggevallen zakt de Zuid-Koreaanse track 20 plaatsen naar nummer 24. Dat is daarmee ook meteen de snelste zakker. In de lijst zien we vier binnenkomers. Control van Zoe Wees stond op 18 juli al een weekje in de Airplay Top 40. Deze week keert de Duitse zangeres terug in de lijst, nu als re-entry op nummer 35. De lijst telt twee nieuwe binnenkomers waarbij Tick Tock van Clean Bandit, Mabel en 24kGoldn op nummer 36 de hoogste nieuwe is.

De complete Airplay Top 40 bekijk je hier.

1 ( 2) SAVAGE LOVE (LAXED – SIREN BEAT)- Jawsh 685 & Jason Derulo

12 (36) DE ECHTE VENT- Racoon 

36 (--) TICK TOCK- Clean Bandit and Mabel feat. 24kGoldn 

39 (--) WAY BACK HOME- Ilse DeLange