Run is meest gedraaide hit

- Hitlijsten

 OneRepublic
Run is meest gedraaide hit

OneRepublic weet Bad Habits, de track van Ed Sheeran die 9 weken op 1 stond in de Airplay Top 40, van de troon te stoten.

Run kende best een grillig verloop in de lijst van meest gedraaide hits op de radio. Zo deed OneRepublic er tien weken over om in de top 3 te komen en vorige week leek het avontuur in de hoogste regionen juist voorbij. Run zakte van 2 naar 6. Deze week volgt het beste herstel want met vijf plaatsen winst is het de nummer 1 in de Airplay Top 40. In de 17e week voor het eerst op de eerste plaats is rijkelijk laat. Toch kwam IJskoud van Nielson in 2019 pas in de 21e week in de lijst voor de eerste keer bovenaan.

De vorige nummer 1, Bad Habits, zakt een plek naar nummer 2. Ed Sheeran heeft ondertussen zijn volgende ijzer in het vuur. Shivers is op nummer 5 de hoogste van drie nieuwe hits. De Alarmschijf van vorige week blijft daarmee de Favourite voor; Hold On van Armin van Buuren en Davina Michelle begint het avontuur in de Airplay Top 40 op nummer 12.

Stay van The Kid Laroi en Justin Bieber maakt de top 3 compleet. De track klimt twee plaatsen en komt daarmee voor het eerst in de top 3. Dat is daarmee één van de 13 stijgers. Onderweg Naar Later van Suzan & Freek is de snelste van die stijgers. Eerder kwam die track niet verder dan nummer 24. Deze week stijgt het duo zeven plaatsen en dat zet Onderweg Naar Later nu op nummer 22. Bij de 22 zakkers zijn er twee die 13 plaatsen in moeten leveren. By Your Side (van Calvin Harris en Tom Grennan) zakt naar nummer 26 terwijl Love Tonight (van Shouse) op nummer 39 komt.

De complete Airplay Top 40 bekijk je hier.

1 ( 6) RUN- OneRepublic

5 (--) SHIVERS- Ed Sheeran

12 (--) HOLD ON- Armin van Buuren and Davina Michelle

22 (29) ONDERWEG NAAR LATER- Suzan & Freek

35 (--) ALONE – NOTHING BUT THIEVES REMIX- Rag’n’Bone Man & Nothing But Thieves