Roses verstoot Blinding Lights

- Hitlijsten

 SAINt JHN Imanbek Dua Lipa Topic A7S Surf Mesa Emilee DaBaby Roddy Ricch Ilse DeLange Duncan Laurence Harry Styles Shaggy Conkarah Kygo OneRepublic
SAINt JHN

Wekenlang was Blinding Lights van The Weeknd onverslaanbaar in de Top 40, maar deze week komt daar een einde aan. SAINt JHN en Imanbek stijgen met de remix van Roses van 2 naar 1.

Het is meteen ook een bijzondere nummer 1-hit, want Roses staat al 16 weken in de Lijst der Lijsten. Het is ‘pas’ de tweede hit ooit die zo laat op 1 komt én dat voor het eerst weet te presteren. De enige track die er langer over deed om de eerste plek te bereiken, was Als Het Avond Is van Suzan & Freek. Dit duo deed er ruim een jaar geleden zelfs 17 weken over om voor het eerst op 1 te komen. 

Eindelijk weer een Amerikaan op 1
Roses stopt ook een periode waarin Amerikanen niet tot nummer 1 wisten te geraken. Voor het eerst sinds april 2019 staat er namelijk weer een Amerikaan op de eerste plaats. Daddy Yankee was toen, met Con Calma, de laatste. SAINt JHN is de 220e Amerikaan die een nummer 1-hit scoort en dankzij Imanbek staat er voor het eerst ook een Kazach op de eerste plaats. De hit van SAINt JHN en Imanbek is de tweede hit met iets van rozen in de titel op nummer 1.

Zesde top 2-hit voor Dua Lipa
En The Weeknd? Die maakt meteen een flinke smak. Blinding Lights duikelt naar de vierde plek. Break My Heart van Dua Lipa profiteert daarvan en stijgt van 3 naar 2. Dua scoort daarmee voor de zesde keer een top 2-notering. De helft van haar Top 40-hits heeft zij nu op nummer 1 of nummer 2 gekregen. De andere zes hits waarmee dat niet lukte stonden wel 'gewoon' in de top 10. 

Breaking Me naar 3
Ook Breaking Me van Topic en A7S gaat Blinding Lights deze week voorbij. De track stijgt van 5 naar 3. The Weeknd hijgt deze week zichzelf in de nek. In Your Eyes schiet van 6 naar 5 en staat nu dus vlak achter zijn recordbrekende ex-nummer 1-hit. Soldier On van DI-RECT zakt van 4 naar 6 en Rain On Me van Lady Gaga en Ariana Grande (#7) en Stuck With U van Justin Bieber en Ariana (#8) blijven allebei plakken. ILY van Surf Mesa en Emilee weet deze week wel weer in beweging te komen en stijgt van 10 naar 9. Supalonely van Benee en Gus Dapperton sluit de top 10 af.

Veel stijgers
Buiten de top 10 is er wederom veel beweging. Rockstar van DaBaby en Roddy Ricch blijft flink wat streams pakken en snelt daardoor van 22 naar 15. Ook Changes van Ilse Delange gaat weer omhoog, van 19 naar 16. Someone Else van Duncan Laurence wint drie plekken en staat nu op 18 en Watermelon Sugar van Harry Styles, dat vorige week nieuw was op 29, is nu te vinden op 20. De Jonas Brothers en Karol G gaan nog harder, want X schiet van 38 naar 22. Lose Somebody steeg vorige week de top 30 in en blijft aan de wandel. Met drie plekken erbij komen Kygo en OneRepublic nu op 25.

Drie binnenkomers
Er zijn deze week drie nummers nieuw in de lijst. Banana (DJ Fle - Minisiren Remix) Conkarah en Shaggy is de hoogste binnenkomer op 23 en vlak daaronder komt Kleur van Snelle de Top 40 binnen op 24. Mamacita van Black Eyed Peas, Ozuna en J. Rey Soul landt op 39. Check hier alles over deze tracks.

De complete Top 40 van deze week bekijk je hier.

Foto: YouTube