Rondé voor vijfde week op 1 in Airplay Top 40

- Hitlijsten

 Rondé Tom Grennan The Weeknd Ed Sheeran Shawn Mendes
Rondé voor vijfde week op 1 in Airplay Top 40

Voor het eerst in een jaar tijd weet een Nederlandse plaat de Airplay Top 40 zo lang aan te voeren.

De Utrechtse band Rondé heeft een ware radioknaller te pakken met Hard To Say Goodbye. Alweer vijf weken lang is het de meest gedraaide hit op de Nederlandse radio. De laatste keer dat een plaat van Nederlandse bodem zo lang de Airplay Top 40 wist aan te voeren was begin vorig jaar toen Tiësto dat voor elkaar kreeg met The Business.

Rondé wordt op nummer 2 gevolgd door Tom Grennan’s Don’t Break The Heart en daarachter knalt The Weeknd de lijst binnen. Sacrifice is de tweede single van zijn album Dawn FM en was afgelopen week Alarmschijf en dus veelvuldig op de radio te horen. Voorganger Take My Breath haalde ook de top 3. Het is overigens niet de eerste keer dit jaar dat iemand zo hoog de lijst binnenkomt. Ook Hyper van Davina Michelle knalde in de lijst van 1 januari op nummer 3 de Airplay Top 40 binnen. Achter Sacrifice gaat het ook lekker met Ed Sheeran. Zijn laatste single Overpass Graffiti stijgt naar een nieuwe piek op nummer 4.

De enige andere binnenkomer in de Airplay Top 40 van deze week is voor Canadees popidool Shawn Mendes. Voor het eerst sinds de zomer van 2020 scoort hij een solohit in de lijst doordat It’ll Be Okay, de track die hij uitbracht over zijn breakup met Camila Cabello, nieuw binnenkomt op nummer 24. De laatste keer dat Shawn in zijn eentje de lijst haalde was met If I Can’t Have You dat nummer 3 bereikte. Vorig jaar kwam hij samen met Tainy nog wel tot nummer 7 met Summer Of Love.

Bekijk hier de volledige Airplay Top 40.