Reünie is al de vijfde Nederlandstalige nummer 1-hit dit jaar

- Hitlijsten

 Snelle Suzan & Freek Marco Borsato Armin Van Buuren Davina Michelle Kris Kross Amsterdam Maan Tabitha Bizzey
Snelle bij Q

Reünie van Snelle staat voor het eerst op nummer 1 in de Top 40. Daarmee komt het aantal Nederlandstalige nummer 1-hits dit jaar op vijf!

Weet jij nog welke Nederlandstalige tracks eerder jaar op nummer 1 stonden? Om je geheugen op te frissen, check je ze hieronder in een handig overzicht.

DUURT TE LANG - Davina Michelle 
Slechts twee weken stond Davina Michelle dit jaar op nummer 1 met Duurt Te Lang, maar het waren wel twee hele belangrijke weken. Hierdoor werd ze namelijk de solozangeres met de langst genoteerde nummer 1-hit ooit in de Top 40! Het leverde haar een bijzondere Top 40-award op, die ze door Domien in zijn tweede uitzending kreeg uitgereikt,

HIJ IS VAN MIJ - Kris Kross Amsterdam, & Maan & Tabitha ft. Bizzey 
Ze moesten even Sweet But Psycho van Ava Max voor zich laten, maar gelukkig was het toch nog raak. Op 9 februari 2019 steeg Hij Is Van Mij van 2 naar 1, in de nek gehijgd door IJskoud van Nielson dat van 4 naar 2 ging. Het was uiteindelijk niet de Dordtse zanger, maar een duo dat Kris Kross Amsterdam, Maan, Tabitha en Bizzey van nummer 1 af kegelde. Op 30 maart waren Suzan & Freek met Als Het Avond Is te sterk voor de vier acts.

ALS HET AVOND IS - Suzan & Freek
Maar liefst 17 weken moesten Suzan & Freek wachten om op nummer 1 in de Top 40 te komen. En in de eerste week leek het er niet op dat Als Het Avond Is een groot succes zou worden. Op 8 december 2018 kwam het nummer de lijst binnen en twee weken later stond de track op 22. Maar daarna zakte de single hard naar de 30e plek en leek het bijna einde verhaal. Niets bleek minder waar. Sterker nog: tot aan 2 maart van dit jaar steeg de track alleen nog maar. Een aantal weken later was de eerste nummer 1-hit voor het vrolijke stel een feit.

HOE HET DANST - Marco Borsato, Armin van Buuren en Davina Michelle
Hoe Het Danst was een nummer 1-hit met meerdere verhalen. Marco Borsato was met 38 Top 40-hits, waarvan er 14 op nummer 1 kwamen, natuurlijk de ongekroonde Nederlandse Top 40-koning. Toch kwam hij de afgelopen vier jaar niet verder dan de veertiende plek. Met Hoe Het Danst had hij dan eindelijk weer een ouderwetse rammer te pakken. Het leverde Armin van Buuren zijn eerste nummer 1-hit op en Davina stond voor de tweede keer bovenaan. En Borsato? Die heeft er nu 15 in the pocket. In De Kuip bewees hij nog altijd de grootste zanger te zijn, die we in Nederland hebben.

REÜNIE - Snelle 
Na 9 weken is het Snelle toch gelukt om Shawn Mendes en Camila Cabello van de eerste plek te knallen. Reünie werd verrassend Alarmschijf en stootte al vrij snel door naar de tien populairste hits van ons land. Señorita zat heel lang dwars, maar nu is Snelle, oftewel Lars Bos toch lijstaanvoerder in de Top 40. Met Scars en Plankgas (met Frenna) scoorde hij al aardige hits in de lijst en na zijn nummer 1-hit is de volgende ook weer onderweg: Lippenstift met Marco Borsato en John Ewbank.

Foto: Instagram