Reünie hoogste van vijf binnenkomers in de Top 40

- Hitlijsten

 Martin Garrix Kris Kross Amsterdam Nielson Billie Eilish Justin Bieber Snelle Sam Smith
Snelle

Reünie van Snelle was afgelopen week nog de Alarmschijf op Qmusic, maar is deze week al de hoogste nieuwe in de Top 40. De vijf nieuwkomers van deze week stellen we met alle liefde aan je voor.

23. REÜNIE - Snelle

Met de hit Reünie rekent Snelle af met zijn schoolverleden. Lars Bos, zoals de 23-jarige rapper uit Deventer eigenlijk heet, werd vroeger namelijk behoorlijk gepest door zijn klasgenoten omdat hij rapper wilde worden. Nu Snelle die droom waar heeft gemaakt, neemt hij wraak en laat in de tekst van zijn nieuwste hit weten dat de pestkoppen van toen bang moeten zijn voor de eerstvolgende schoolreünie. Daar zal hij namelijk dé ster zijn. Met Scars en vervolgens Plankgas, een samenwerking met Frenna, haalde Snelle al twee keer de Top 40 en met Reünie komt daar een derde hit in net zes maanden tijd bij. Qmusic koos ‘m onlangs als Alarmschijf. In het najaar trekt Snelle langs de Nederlandse popzalen met zijn 24/7 Tour.

26. BAD GUY – Billie Eilish / Billie Eilish & Justin Bieber

Een paar weken geleden ging voor Billie Eilish een droomwens in vervulling. Als jong meisje was de inmiddels 17-jarige Amerikaanse een enorme fan van Justin Bieber. Compleet met een slaapkamer vol posters aan de muur. Billie was dan ook dolgelukkig toen Justin ‘ja’ zei op haar verzoek om samen een nieuwe versie van haar hit Bad Guy op te nemen. De twee ontmoetten elkaar dit voorjaar voor het eerst, toen ze beiden optraden op het Amerikaanse Coachella-festival. Op het artwork bij de nieuwe versie van Bad Guy zie je dan ook een foto van een jonge Billie in haar slaapkamer vol met Bieber-posters. Met de originele versie van Bad Guy stond ze dit voorjaar tien weken in de Top 40 en kwam tot de negende plek.

34. IK STA JOU BETER – Kris Kross Amsterdam feat. Nielson

De mannen van Kris Kross Amsterdam zullen bepaald geen spijt hebben van hun switch naar Nederlandstalige singles. Met hun Engelse hits Sex, Are You Sure? en Whenever haalden de broers Jordy en Sander Huisman en Yuki Kempees al de bovenste regionen van de Top 40, maar met Hij Is Van Mij (samen met Maan, Tabitha en Bizzey) en Moment (met Kraantje Pappie en Tabitha) is het Amsterdamse trio nog succesvoller. De derde Nederlandstalige hit van Kris Kross Amsterdam is een samenwerking met Nielson en heet Ik Sta Jou Beter. Als de track je voor een deel bekend voorkomt, kan dat kloppen. Je hoort namelijk een stukje uit Love Don’t Cost A Thing, waarmee Jennifer Lopez in 2001 twee weken op nummer 1 stond.

36. HOW DO YOU SLEEP? – Sam Smith

Ondanks dat Sam Smith al twee jaar geen nieuw album heeft uitgebracht, blijft de Britse zanger aan de lopende band hits scoren. Zowel Promises, met Calvin Harris, als het duet Dancing With A Stranger met Normani deden het goed in de Top 40. De nieuwste hit van Sam is voor de verandering geen samenwerking, maar een solotrack. How Do You Sleep? is de titel en het nummer werd mede geschreven en geproduceerd door Max Martin. De Zweed was de afgelopen jaren verantwoordelijk voor talloze hits van uiteenlopende artiesten, van Bon Jovi tot Katy Perry. How Do You Sleep? is de elfde Top 40-notering voor Sam, die eerder dit jaar in een interview zei zich geen man of vrouw maar genderneutraal te voelen.

40. THESE ARE THE TIMES – Martin Garrix feat. Jrm

Een klein jaar geleden sloot Martin Garrix een partnerschap met deodorantmerk Axe. Samen lanceerden ze toen een muziekplatform, Axe Music, en de deo was te zien in de clip bij Martins track Burn Out. Inmiddels heeft de 23-jarige dj en producer zelfs een eigen ‘limited edition’-bodyspray op de markt. De nieuwste hit van Martin maakt dan ook deel uit van die samenwerking met Axe. These Are The Times is te horen in de commercial voor Martins eigen deodorant. Ook Sony heeft een aandeel in de deal, want de earphones uit de clip zijn verkrijgbaar in combinatie met de deo. Zanger op These Are The Times is de Jamaicaan Jrm, oftewel Jaramye Daniels. Hij schreef al mee aan Martins hit met Macklemore, Summer Days.

Foto: Instagram