Rain On Me hoogste binnenkomer in de Top 40

- Hitlijsten

 OneRepublic Kygo Roddy Ricch DaBaby Lady Gaga Ariana Grande
Lady Gaga en Ariana Grande

Rain On Me van Lady Gaga en Ariana Grande is de hoogste binnenkomer in de Top 40 van deze week. De track is nieuw op 22. Er zijn verder nog twee nieuwkomers.

22. RAIN ON ME – Lady Gaga & Ariana Grande
‘Een feest van tranen’. Zo omschrijft Lady Gaga haar nieuwste hit Rain On Me, waarop je ook Ariana Grande hoort. De zestiende Top 40-hit van Gaga is gebaseerd op een oude discotrack van zangeres Gwen McCrae, All This Love That I’m Giving, en vind je op Gaga’s nieuwste album. Chromatica is de titel en eigenlijk had het anderhalve maand geleden al moeten verschijnen. Zoals wel meer artiesten vond ook Lady Gaga het in tijden van corona beter om nog even te wachten met de release. In maart kondigde ze aan dat het deze week pas verschijnt. Behalve Ariana Grande zijn meer bekende artiesten op het album te horen: ook ‘good old’ Elton John doet mee op Chromatica. Qmusic koos Rain On Me als Alarmschijf.

31. ROCKSTAR – DaBaby feat. Roddy Ricch
Rapper DaBaby was tot nu toe vooral bekend van een schietpartij. Een 19-jarige man probeerde Jonathan Kirk, zoals de Amerikaan eigenlijk heet, in 2018 in een winkelcentrum te beroven. Dat mislukte, omdat DaBaby de overvaller neerschoot. Die overleed kort daarna aan zijn verwondingen. De rechter oordeelde dat er sprake was van zelfverdediging, maar DaBaby werd wel veroordeeld voor verboden wapenbezit. In de tekst van Rockstar verwijst DaBaby naar dit incident. Het is zijn tweede Top 40-hit, nadat hij begin dit jaar al mee deed op Camila Cabello’s My Oh My. Rockstar is een samenwerking met collega Roddy Ricch, oftewel Rodrick Moore, die zijn Top 40-debuut maakt, maar al wel in de Tipparade heeft gestaan.

38. LOSE SOMEBODY – Kygo & OneRepublic
Lose Somebody is niet de eerste samenwerking tussen Kygo en OneRepublic. De Noorse dj/producer en de Amerikaanse popgroep brachten in 2017 al samen de track Stranger Things uit, maar die haalde destijds zowel de Top 40 als de Tipparade niet. Hoog tijd voor een herkansing en nu is het met Lose Somebody dus wel raak. Je vindt de track ook op het nieuwe album van Kygo, dat Golden Hour heet en deze week verschijnt. Die titel is niets te veel gezegd, want het bevat achttien tracks en net als de twee vorige albums van de Noor staat het boordevol potentiële hits. Ook de eerdere singles Higher Love (met de stem van wijlen Whitney Houston) en Like It Is (samen met Zara Larsson en Tyga) staan op dat album.

Foto: YouTube