Promises is meest gedraaide hit

- Hitlijsten

 Sam Smith Calvin Harris Martin Garrix David Guetta
Sam Smith | Calvin Harris

Calvin Harris had er drie maanden voor nodig om, samen met Sam Smith, de meest gedraaide track op de Nederlandse radio te pakken.

Deze week drukt het Britse gelegenheidsduo zowel Hurt Somebody (van Noah Kahan en Julia Michaels) en Shotgun (van George Ezra) naar beneden. Die hits zetten de afgelopen negen weken de toon op de radio. Ook worden die hits nu gepasseerd door 5 Seconds Of Summer die met Youngblood nu op de tweede plaats komt.

Promises is daarmee een radiovriendelijkere track van Calvin Harris dan zijn vorige hit; One Kiss kwam in mei van dit jaar niet verder dan de tweede plaats. En terwijl Promises in de twaalfde week Airplay Top 40 de eerste plek weet te bemachtigen komt ook Happier (van Marshmello en Bastille) voor het eerst in de top 10 kijken – op nummer 9.

Afgelopen week vierde David Guetta zijn 51e verjaardag en ongetwijfeld heeft alle belangstelling voor de Franse dj er deze week voor gezorgd dat Flames nog even een extra rondje op de radio mocht maken. De hit van David en Sia stond zes weken geleden voor het laatst in het ‘linker-rijtje’ maar keert daar deze week, zelfs als snelste stijger, weer terug. Iets daarboven zien we de twee Nederlandstalige noteringen in de lijst met Duurt Te Lang (van Davina Michelle) en IJskoud (van Nielson). Beide hits krijgen nu steeds meer draaibeurten op de radio en stijgen 9 plaatsen in de goede richting.

De Alarmschijf was afgelopen week voor Ava Max. Haar Sweet But Psycho is de hoogste van drie nieuwe binnenkomers op nummer 22. Daarnaast is Switching Gears (van Wulf) de hoogst genoteerde re-entry op nummer 26.

Waar we vorige week Martin Garrix met twee hits in de top 10 staan zien we deze week nog een derde gelijktijdige radiohit van de Nederlander verschijnen; Dreamer, dat de afgelopen week Dance Smash was, komt binnen op nummer 36.

De tracks van Garrix stonden vorige week achter elkaar op de posities 9 (Ocean) en 10 (High On Life). Dat voorbeeld wordt deze week gevolgd door twee andere dj’s die met hun hits achter elkaar staan: Kygo (met Born To Be Yours en Happy Now op 23 en 24) en Armin van Buuren (met Wild Wild Son en Therapy op 34 en 35).

De complete Airplay Top 40 check je hier.

1 ( 3) PROMISES- Calvin Harris & Sam Smith
Check hier de songtekst van Promises

17 (33) FLAMES- David Guetta & Sia
Check hier de songtekst van Flames

22 (--) SWEET BUT PSYCHO- Ava Max
Check hier de songtekst van Sweet But Psycho

26 (RE) SWITCHING GEARS- Wulf
Check hier de songtekst van Switching Gears

36 (--) DREAMER- Martin Garrix feat. Mike Yung
Check hier de songtekst van Dreamer

37 (--) GLOW- Gavin James
Check hier de songtekst van Glow