Pa Olvidarte is de hoogste binnenkomer in de Top 40

- Hitlijsten

 Rolf Sanchez Emma Heesters
Emma Heesters en Rolf Sanchez

Rolf Sanchez en Emma Heesters hebben het voor elkaar: met hun Beste Zangers-duet Pa Olvidarte zijn ze de hoogste binnenkomer in de Top 40. Lose Control van Meduza, Becky Hill en Goodboys is de andere nieuwkomer in de enige lijst die echt telt.

27. PA OLVIDARTE – Emma Heesters & Rolf Sanchez

Het NPO-programma Beste Zangers heeft de afgelopen jaren al voor aardig wat Top 40-hits gezorgd. Denk maar aan Duurt Te Lang van Davina Michelle en Zij Weet Het van Tino Martin. Maar ook onder anderen Glennis Grace en Do haalden de lijst met een lied uit het door Jan Smit gepresenteerde televisieprogramma. Het nieuwe seizoen van Beste Zangers trekt wekelijks ruim één miljoen kijkers. Die zagen Emma Heesters en Rolf Sanchez onlangs het Spaanstalige Pa Olvidarte zingen. Het origineel is van de Colombiaanse hiphopgroep ChocQuibTown. Emma maakt haar Top 40-debuut, Rolf scoorde twee jaar geleden al eens een hit toen hij mee deed op Voy A Bailar van Ali B. Pa Olvidarte was afgelopen week nog Alarmschijf op Qmusic.

39. LOSE CONTROL – Meduza X Becky Hill X Goodboys

De mannen van Meduza lossen zichzelf deze week af in de Top 40. De vorige hit van het Italiaanse trio is na 24 weken en een vierde plek als hoogst behaalde positie verdwenen uit de lijst, maar daar komt de nieuwe single Lose Control voor terug. Het is opnieuw een samenwerking met de Britse Goodboys. De vrouwenstem op Lose Control is die van Becky Hill. Ook zij is Engels en niet onbekend. De afgelopen tijd stond ze twee keer in de Tipparade. In 2016 zong ze op False Alarm van Matoma en dit voorjaar op Wish You Well van Sigala. Becky was eerder ook de zangeres op Gecko (Overdrive), de vocale remix die Oliver Heldens maakte van zijn instrumentale hit, maar die versie haalde de Top 40 niet.

Foto: YouTube