P!nk terug op 1 in Airplay Top 40

- Hitlijsten

 P!nk
P!nk terug op 1 in Airplay Top 40

Met vijf weken tussenruimte staat P!nk nu opnieuw op de eerste plek van de Airplay Top 40 met Cover Me In Sunshine.

Haar track met dochter Willow kwam op 6 maart voor één week als meest gedraaide track op de Nederlandse radio uit de bus. P!nk had eerder met What About Us (2017) Beautiful Trauma (2018) en Walk Me Home (2019) al een nummer 1-hit in de Airplay Top 40 te pakken. 2020 ontbreekt qua jaar in de rij van de Amerikaanse zangeres.

Snelle en Maan wisten vorige week met Blijven Slapen de nummer 1-plek te bereiken. Deze week doen ze een stapje terug. Hypnotized van Purple Disco Machine en Sophie And The Giants staat inmiddels voor de 14e week in de Airplay Top 40. Na een weekje op plek 4 keert de track voor een vierde week terug in de top 3. Dua Lipa is met We’re Good op nummer 6 de enige track die nu voor het eerst in het bovenste kwart staat. Daar stond vorige week ook No Diggity nog van Lucas & Steve en Blackstreet. Deze week is die track buiten de lijst gevallen. De Alarmschijf van afgelopen week, Peaches van Justin Bieber, Daniel Caesar en Giveon, is de hoogste van vier nieuwe binnenkomers en de enige niet Nederlandse nieuwe radiohit. Bij de nieuwe binnenkomers zien we ook Miss Montreal (met Alles), Racoon (met Hee Joh Jip) en Chef’Special (met Afraid Of The Dark).

De prestaties van Justin Bieber in de lijst zijn grillig. Achter de hoogste nieuwe, Peaches, klimt Hold On deze week 9 plaatsen omhoog als snelste stijger én is Anyone, met 17 plekken verlies, één van de twee snelste zakkers. Ook Banners levert deze week flink in; Someone To You zakt ook 17 plaatsen naar nummer 37.

Met 37 weken in de Airplay Top 40 is Head & Heart van Joel Corry en MNEK de langst genoteerde track. Halverwege oktober van het vorige jaar bereikte het Britse duo de hoogste positie in de lijst van radiohits – nummer 2.

De complete Airplay Top 40 bekijk je hier.

1 ( 2) COVER ME IN SUNSHINE- P!nk + Willow Sage Hart

13 (--) PEACHES- Justin Bieber feat. Daniel Caesar & Giveon

26 (37) HOLD ON- Justin Bieber

34 (--) ALLES- Miss Montreal

35 (--) HEE JOH JIP- Racoon

38 (--) AFRAID OF THE DARK- Chef’Special