Olivia Rodrigo wordt 18 op nummer 1

- Hitlijsten

 Olivia Rodrigo Jaap Reesema Pommelien Thijs Tiësto The Kid Laroi Nathan Evans Sia David Guetta Purple Disco Machine Sophie and The Giants ATB Topic A7S Sheppard Rolf Sanchez
Olivia Rodrigo wordt 18 op nummer 1

Voor de vijfde week is Drivers License van Olivia Rodrigo onverslaanbaar in de Nederlandse Top 40. Deze week levert dat een dubbel feestje op voor de Amerikaanse actrice en zangeres.

Het is een bijzonder feestje in de Top 40. We vieren namelijk dat de nummer 1-artiest écht volwassen wordt: Olivia Rodrigo is namelijk jarig, terwijl ze een nummer 1-hit heeft. Deze zaterdag wordt ze 18 jaar oud. Het is voor de tweede keer in de Top 40-historie dat een artiest 18 wordt én op nummer 1 staat. De vorige was Glenn Medeiros, die dat op 24 juni 1988 deed terwijl hij (ook) voor de vijfde week op 1 stond met Nothing’s Gonna Change My Love For You.

Ondertussen staat Olivia Rodrigo bij de 18 zangeressen, die de Top 40 sinds 2010 het langst hebben weten aan te voeren. Die lijst wordt aangevoerd door Adele die de Top 40 sinds 1 januari 2010 19 weken op 1 stond. Rodrigo evenaart Nomcebo die vorig jaar met Jerusalema ook vijf weken op plek 1 stond.

Nu Wij Niet Meer Praten terug op 2
Jaap Reesema en Pommelien Thijs krabbelen weer terug in de lijst en komen met Nu Wij Niet Meer Praten voor een achtste week op nummer 2. Het is de tiende hit ooit die zo vaak op nummer 2 staat. I Don’t Care kwam in 2019 tot elf weken op nummer 2 en een belangrijk verschil is wel dat die hit van Ed Sheeran en Justin Bieber niet op nummer 1 wist te komen. Een andere hit die vaak op nummer 2 stond – 8 keer – staat ook deze week nog in de Top 40: Head & Heart van Joel Corry en MNEK.

The Kid Laroi op 3
We wisten al dat Without You van The Kid Laroi de zesde Top 40-hit met de titel ‘Without You’ was, maar deze week is het ook de tweede ‘Without You’ die de top 3 weet te bereiken. Eerder deed ook Mariah Carey dat. Zij stond met haar nummer zes weken op de eerste plek. De jonge Australiër stijgt met zijn track van 6 naar 3.

Tiësto scoort grootste Top 40-hit
Tiësto valt met The Business van 2 naar 4. Hij heeft deze week wel wat te vieren: het is namelijk zijn grootste Top 40-hit ooit. The Business passeert Ritual (met Jonas Blue en Rita Ora), dat in 2019 met 714 Top 40-punten zijn grootste ooit werd. Zijn huidige Top 40-hit staat inmiddels op 721 punten en gezien zijn huidige notering in de top 10, kan dat aantal nog heel veel meer worden.

Nathan Evans met trekzak in de top 5
De 220Kid en Billen Ted Remix van Wellerman van Nathan Evans schiet onder The Business de top 5 in, door vijf plekken omhoog te knallen. Met Wellerman staat er weer een trekzak-hit in de top 5. We tellen daarbij ook de bandoneon mee, vandaar ‘trekzak’ en niet alleen ‘accordeon’. De grootste hit met een zo’n instrument is Ai Se Eu Te Pego! - Nooossaa! van Michel Teló, dat in 2012 elf weken op nummer 1 wist door te brengen en in totaal 29 weken in de Lijst der Lijsten stond.

Zakkers en plakkers
De rest van de top 10 bestaat uit zakkers en plakkers. All We Got van Robin Schulz en Kiddo verliest zijn plek in de top 4 en zakt van 4 naar 6, Als Ik Je Weer Zie van Thomas Acda, Paul De Munnik, Maan en Typhoon zet geen stap en blijft net zo 7 als vorige week en Love Not War (The Tampa Beat) van Jason Derulo en Nuka levert 3 plekken in en staat nu op 8. Anyone van Justin Bieber staat stabiel op 9, terwijl Paradise van Meduza en Goodboys van 8 naar 10 valt.

Sia en David Guetta schieten door
Enkele tracks hebben hun zinnen al gezet op de top 10. Hypnotized van Purple Disco Machine en Sophie & The Giants stoomt op van 18 naar 13, maar het zijn Sia en David Guetta die het hardst gaan deze week. Afgelopen week was de ex-Alarmschijf nog nieuw op 26 en in deze Top 40 stijgt het duo door naar nummer 15. Het is de 32e van de 49 Top 40-hits van Guetta, die de top 20 weet te bereiken. In de top 15 staat hij voor de 24e keer.

ATB, Topic en A7S naar top 20
Your Love (9PM) van ATB, Topic en A7S moest even op gang komen, maar het drietal heeft zich nu in de top 20 genesteld. De track stijgt van 22 naar 18. Dat is nog redelijk ver van de hoogst behaalde positie van het origineel, 9 PM (Till I Come) uit 1998. Dat bereikte destijds namelijk de elfde plek. Op 23 komen we Rolf Sanchez tegen, die met Ven Ven van 28 komt. De laatste stijgers die we tegenkomen, zijn Learning To Fly van Sheppard (van 30 naar 26) en Pressure van Martin Garrix en Tove Lo (van 37 naar 29).

Binnenkomers
Er zijn deze week drie binnenkomers in de enige echte hitlijst van Nederland. Friday (Dopamine Re-Edit) van Riton, Nightcrawlers en Mufasa & Hypeman is de hoogste nieuwe op 24, vlak boven We’re Good van Dua Lipa dat op 30 landt. My Head And My Heart van Ava Max komt de Top 40 binnen op 33. Lees hier alles over de nieuwkomers.

De complete Top 40 bekijk je hier!

Foto: YouTube