Olivia Rodrigo blaast wereld omver

- Hitlijsten

 Olivia Rodrigo
Olivia Rodrigo blaast wereld omver

Drivers License neemt in een razend tempo de wereld over. De track van Olivia Rodrigo komt van niets op 1 in de Global Top 40.

Het is voor het eerst in iets minder dan een half jaar tijd dat een track op de eerste plek van de Global Top 40 weet binnen te komen. De voorganger van Olivia Rodrigo was Taylor Swift die op 8 augustus met Cardigan op nummer 1 kwam. Die track was echter na vier weken weer verdwenen en die kans lijkt bij de track van Rodrigo een stuk kleiner. Drivers License neemt de eerste plek over van Dákiti dat inmiddels 9 weken lijstaanvoerder was. Bad Bunny en Jhay Cortez zakken nu naar de tweede plaats en ook Bichota van Karol G levert een plekje in.

De snelste stijger is een track die in Nederland de Top 40 al heeft verlaten: Save Your Tears. Aan het begin van dit jaar kreeg de track van The Weeknd een videoclip en na binnenkomst vorige week klimt de track nu 17 plaatsen naar nummer 6. Waar zijn vorige succes, Blinding Lights, vorige week nog op 3 stond moet die plek nu een val van 11 plaatsen incasseren. Dat is daarmee één van de drie snelste zakkers. Ook Lemonade (van Internet Money, Gunna, Don Toliver en Nav) en Watermelon Sugar (van Harry Styles) zakken met 11 plekken verlies naar respectievelijk 22 en 36.

Opvallend is dat de Global Top 40 geen andere nieuwe binnenkomers telt. Wel keren twee eerdere hits terug; La Curiosidad van Jay Wheeler, DJ Nelson en Myke Towers stond eerder op nummer 14 en keert nu terug op nummer 28. Se Te Nota van Lele Pons en Guaynaa stond eind vorig jaar op nummer 14 en komt de Global Top 40 nu voor de derde keer binnen, nu op nummer 30.

Het Nederlandse succes in de Global Top 40 wil niet vlotten. The Business van Tiësto staat nu 3 weken in de lijst en na plek 39 en plek 40 volgt nu een notering op nummer 38.

De volledige Global Top 40 check je hier.

1 (--) DRIVERS LICENSE- Olivia Rodrigo

6 (23) SAVE YOUR TEARS- The Weeknd 

28 (RE) LA CURIOSIDAD- Jay Wheeler feat. DJ Nelson & Myke Towers