Nu Wij Niet Meer Praten meest gedraaide hit

- Hitlijsten

 Jaap Reesema Pommelien Thijs
Nu Wij Niet Meer Praten meest gedraaide hit

De kerstspullen gaan de doos in en ook in de Airplay Top 40 zijn de kersthits verdwenen. Dat betekent ook dat we weer helder zien welke actuele tracks er het meest gedraaid zijn op de Nederlandse radio.

Nu Wij Niet Meer Praten van Jaap Reesema en Pommelien Thijs heeft zich het beste door de dennennaalden heen weten te werken. De Nederlands-Belgische samenwerking stijgt met 11 plekken winst naar de eerste plaats en neemt daarmee de leiding over van Last Christmas van Wham! dat vorige week op 1 stond en deze week, met 23 andere tracks, is verdwenen. Someone To You, de track waarmee Banners twee weken op 1 stond, stijgt weer en komt nu op nummer 2. Let’s Love, de hit waarmee David Guetta en Sia al twee weken aan de leiding gingen in de Airplay Top 40, staat nu op nummer 3.

Vorig jaar telde de eerste Airplay Top 40 na de kerst 5 binnenkomers minder toen er 19 tracks werden ingewisseld. In die week zagen we slechts één nieuwe binnenkomer. Nu tellen we vier nieuwe tracks in de Airplay Top 40 onder aanvoering van I Want It All van Lucas & Steve die de lijst binnenstappen op nummer 9. Hun vorige hit, Another Life, wint 16 plaatsen en komt daarmee op nummer 12.

Met 31 plaatsen winst weten twee tracks van Ava Max het snelst te stijgen. Who’s Lauging Now klimt zo van 39 naar 8 en Kings & Queens van 38 naar 7. De snelste zakker levert 13 plaatsen in en zakt van 14 naar 27. De langst genoteerde hit is van Di-Rect die met Soldier On nu 35 weken in de lijst staan.

De volledige Airplay Top 40 bekijk je hier.

1 (12) NU WIJ NIET MEER PRATEN- Jaap Reesema & Pommelien Thijs 

7 (38) KINGS & QUEENS- Ava Max 

9 (--) I WANT IT ALL- Lucas & Steve 

13 (--) TU TU TU (THAT’S WHY WE)- Galantis & Nghtmre feat Liam O’Donnell 

30 (--) AFTERGLOW- Ed Sheeran 

38 (--) MONSTER- Shawn Mendes & Justin Bieber