Nederlandse nummers langst in top 10

- Hitlijsten

 Duncan Laurence Guus Meeuwis Marco Borsato Nielson Gers Pardoel Jody Bernal Jody Bernal - Que Si  Que No
Duncan Laurence

Hét winnende Songfestival-nummer Arcade van Duncan Laurence verdween afgelopen week na zeventien weken uit de top 10 van de Top 40. Welke andere Nederlandse nummers hielden het ook zo lang vol?

5. Guus Meeuwis & Vagant - Het Is Een Nacht... (Levensecht)
De nummer 5 in dit lijstje is een redelijk oud nummer. Het Is Een Nacht... (Levensecht) komt uit 1995, maar stond wel 27 weken in de Top 40 waarvan 18 in de top 10. Dat is nog niet het enige, voor zeven weken lang stond de track op de koppositie in de lijst.

4. Marco Borsato - Dromen Zijn Bedrog 
Weer een klassieker. Dromen Zijn Bedrog van Marco Borsato stond 28 weken in de lijst en ook 18 weken in de Top 10. Omdat dit nummer meer punten heeft behaald dan Het Is Een Nacht, staat hij op de vierde plek in dit lijstje.

3. Nielson - IJskoud
Dit nummer is dan weer érg recent. Begin mei verdween deze track pas uit de Top 40, nadat hij 31 weken erin had gestaan. IJskoud stond voor maar liefst 19 weken in de Top 10, maar behaalde helaas geen nummer 1-positie. 

2. Gers Pardoel - Ik Neem Je Mee
Ik Neem Je Mee stond ook voor 19 weken in de top 10 van de lijst, maar wist in tegenstelling tot Ijskoud wel de nummer 1 te pakken waardoor hij op de tweede plek in dit lijstje staat. 

1. Jody Bernal - Que Si, Que No
Dit nummer was dé zomerhit van het jaar 2000 én dat terwijl hij pas in de winter uit de lijst verdween. De track stond 23 weken in de top 10 van de Top 40 en daarvan stond hij er zeven van op de eerste plaats. Daarom ook terecht in dit lijstje op de eerste plek.

Duncan Laurence - Arcade 
Afgelopen week verdween dit nummer na zeventien weken uit de top 10. Ook stond de track in het weekend van het Songfestival op de eerste plek en dit hield hij vier weken vol. Nu staat het nummer op de dertiende plek, dus nog wel in de bovenste helft van de Top 40. In dit lijstje staat Arcade op de 14e plaats. 

(Foto: BSR Agency)

1 Reactie

Log in om te reageren.

Remmelt Krol  - 
Wel goed dat de nationaal product langst in top 10 staan..