Nederland domineert streaming

- Hitlijsten

 Davina Michelle Snelle
Snelle | Davina Michelle

De complete top 3 van de Streaming Top 40 bestaat deze week uit Nederlandstalige tracks. 17 Miljoen Mensen voert de lijst voor de tweede week aan.

Achter Davina Michelle en Snelle weet Anderhalf (van Ali B, Poke en Judeska) de tweede plek te bereiken en is Jongen Van De Straat (van Lil Kleine) de nummer 3. Precies een jaar geleden hadden we voor het laatst een compleet Nederlandstalige top 3 in de Streaming Top 40, toen met Hij Is Van Mij (van Kris Kross Amsterdam, Maan, Tabitha en Bizzey), Als Het Avond Is (van Suzan & Freek) en Derriere (van Famke Louise) op het erepodium.

Jongen Van De Straat is de titeltrack van het nieuwe album van Lil Kleine. Met 33 plaatsen winst is dat op nummer 3 de snelste stijger. Eerder dit jaar zagen we op nummer 3 een nog snellere stijger; Yummy (van Justin Bieber) wist op 18 januari zelfs 34 plaatsen winst te scoren.

Met de release van het album van Kleine profiteren nog meer van zijn nummers. De vorige single van de rapper, Joanne, klimt 24 plaatsen. Vandaan, de track met Ronnie Flex, komt de lijst binnen op nummer 25. De Streaming Top 40 telt zeven binnenkomers. Daarbij is Break My Heart, de Alarmschijf van Qmusic, op nummer 21 de hoogste nieuwe.

Vorige week was Quarantaine Sessie #1 van Boef op nummer 2 nog de hoogste binnenkomer. De rapper levert deze week 28 plaatsen in en zakt naar nummer 30.

De volledige Streaming Top 40 bekijk je hier

1 ( 1) 17 MILJOEN MENSEN- Davina Michelle 

21 (--) BREAK MY HEART- Dua Lipa 

25 (--) VANDAAN- Lil Kleine feat. Ronnie Flex 

26 (--) BREAKING ME- Topic & A7s 

29 (--) BLUEBERRY FAYGO- Lil Mosey 

39 (--) DEATH BED- Powfu (ft. Beabadoobee)