Nea terug in de Tipparade

- Hitlijsten

 Felix Jaehn Boef Ashafar Kraantje Pappie Dinand Woesthoff Robin Schulz Wes Nea
Nea

Deze week zien we zeven binnenkomers in de Top 40 onder aanvoering van Nea die met Some Say terugkeert in de Tipparade.

Deze vrijdag maken twee nummers de oversteek naar de Top 40 waar een vijftal andere nummers voorlopig gesneuveld lijkt te zijn. Bovenin staat Video Vixen van Bilal en Bizzey nu voor de derde keer op nummer 1. Dat is ook de enige track die deze week blijft zitten. Sofi Tukker en Gorgon City maken de grootste stappen voorwaarts. House Arrest klimt 16 plaatsen naar nummer 11 als snelste stijger.

Alle nieuwe binnenkomers zijn deze week van mannen. Nea, die het pak van binnenkomers aanvoert, keert met haar Some Say terug in de Tipparade. Dat maakt haar wel de hoogste binnenkomer op nummer 22.

De volledige Tipparade bekijk je hier.

22 (RE) SOME SAY / SOME SAY – FELIX JAEHN REMIX- Nea
Vorig jaar september bracht de Zweedse Nea, die als Anna Linnea Södahl werd geboren, het nummer Some Say uit. Zelf schreef Nea al veelvuldig nummers maar zelf stond ze nog niet eerder centraal. De track schopte het tot de hitlijsten in Noorwegen en Zweden en stond bij ons negen weken in de Tipparade. Nadat Felix Jaehn een remix van de track afleverde volgden top 10-hits in België, Denemarken, Hongarije en Zwitserland. Ook Nederland gaat nu overstag voor Nea – beide versies komen nu de Tipparade binnen.

23 (--) NOOIT THUIS- Boef feat. Ashafar
We zijn er nog lang niet qua tracks van Boef. Na Treinstation brengt de rapper nu drie weken lang  een nieuwe track uit. Er volgt er een voor de vrouwen en nog een typische zomerse track. Deze donderdag verscheen Get It All, een track met Bryan MG en Henkie T. Nooit Thuis is de 14e notering op rij in de Tipparade zonder dat daarbij ook een Top 40-hit volgde. Met 13 opeenvolgende Tipparade-noteringen zonder Top 40-hit evenaarde hij al het 'record' van Nick & Simon. 

26 (--) HOE HET LOOPT- Paul Sinha feat. Kraantje Pappie
Met Hoe Het Loopt schijnen Paul Sinha en Kraantje Pappie het licht op de huidige situatie. Niet altijd zie je dingen aankomen en positivisme is een belangrijke drijfveer in het leven. Paul Sinha stond eerder met Nu Gaan en Nodig in de Tipparade. Kraantje Pappie scoorde met Rode Wijn inmiddels zijn twaalfde Top 40-hit.  

27 (--) CAN YOU HEAR ME- Dinand
Het was de bedoeling dat Dinand met zijn nieuwe tracks ook op het podium zou staan maar vanwege de huidige situatie is dat even op de lange baan geschoven. In augustus staan vier concerten in het Amsterdamse Bos op de kalender. De zanger werkte sinds 2015 aan materiaal en de studio maakte bij hem weer het goede gevoel los. De verzameling nummers van de voormalige Kane-zanger moeten dit najaar tot een album leiden. Can You Hear Me is de opvolger van Whatever Comes For Me dat in mei al na drie weken uit de Tipparade verdween.

28 (--) TO TOMORROW- Goldkimono
De muziek van Tienus Konijnenburg ken je misschien nog van de Top 40-hits die hij met Leaf scoorde. Daarnaast schreef hij verschillende tracks voor anderen en zijn naam prijkt ook op Firestone, de grote doorbraak van Kygo en Conrad Sewell. Goldkimono is de eerste single die hij schreef nabij Venice Beach. En dat goede gevoel komt wel over op To Tomorrow.

29 (--) RAIN ON YOUR PARADE- Nick Klyne
Nick Klein ken je misschien als de helft van Klyne, het duo dat hij met Ferdous Dehzat vormde. Internationaal deden ze het goed met Paralyzed. Het bracht ze onder meer in het voorprogramma van Years & Years. Nick is inmiddels solo aan de slag gegaan en werkte met producer Johan Olof Bjork aan de track Rain On Your Parade.

30 (--) ALANE- Robin Schulz & Wes
De nummer 1-hit van Wes Madiko is een wel heel sociale uitnodiging want de titel laat zich vrij vertalen als Neem Me. De track stond acht weken boven aan de Top 40 en wist daarmee de dubbele platina-status te bereiken. Robin Schulz besloot de track, die inmiddels bijna 23 jaar oud is, onder handen te nemen. De Duitser debuteerde bijna zes jaar geleden ook met een remix, toen van Lilly Wood & The Prick. Daarna bracht hij vooral eigen materiaal. Terwijl In Your Eyes deze week zakt in de Top 40 staat de dj en producer samen met Winona Oak in de Tipparade met Oxygen en daar voegt hij deze week een volgende notering aan toe met Alane.