Nea pakt meest gedraaide hit

- Hitlijsten

 Nea
Nea pakt meest gedraaide hit

Some Say van Nea is de meest gedraaide hit op de Nederlandse radio.

De 32-jarige zangeres uit Zweden wist vorige week al voor het eerst in de top 3 te komen van meest gedraaide hits op de radio. Deze week overtreft ze ook Savage Love (Laxed – Siren Beat) dat nu, na de lijst twee weken lang te hebben aangevoerd, die eerste plek moet laten voor wat het is. Harry Styles staat met Watermelon Sugar voor de derde keer op nummer 3.

De nieuwe Airplay Top 40 telt twee nieuwe binnenkomers die allebei het stempel Alarmschijf dragen. Qmusic verkiest deze week De Echte Vent van Racoon dat in de lijst nieuw is op nummer 36. De Alarmschijf van vorige week was voor BTS die hun Dynamite meteen op plek 4 in de lijst neerzetten. Ava Max verruilt haar vorige succes, Salt, nu voor Kings & Queens. Afgelopen week nog wisten beide nummers winst te pakken. Dat bracht Salt op nummer 5 en Kings & Queens op nummer 10. Deze week zakt Salt met 13 plaatsen naar beneden. Kings & Queens klimt in de vijfde week weer drie plekken verder en komt daarmee op nummer 7.

De meeste winst in de lijst is er voor de nieuwe nummer 1 uit de Nederlandse Top 40: Más Más Más. De afgelopen vier weken stond de hit van Rolf Sanchez in het rechterrijtje van de lijst maar nu, met tien plaatsen winst, is het de snelste stijger in de Airplay Top 40. Ook My Own World van Davina Michelle doet goede zaken en klimt net wat minder enthousiast, met 9 plaatsen winst, naar nummer 13. Dat de ‘r’ in de maand zit en het einde van de zomer in zicht is blijkt uit één van de zomerhits van 2020 die het zwaar heeft: Banana. De track van Conkarah en Shaggy, die vier weken geleden nog op nummer 1 in de Airplay Top 40 stond, zakt nu 18 plaatsen omlaag naar nummer 33.

De complete Airplay Top 40 bekijk je hier.

1 ( 2) SOME SAY / SOME SAY – FELIX JAEHN REMIX- Nea 

4 (--) DYNAMITE- BTS 

16 (26) MÁS MÁS MÁS- Rolf Sanchez 

36 (--) DE ECHTE VENT- Racoon