Moment meteen hoog binnen in de Top 40

- Hitlijsten

 Rita Ora Kygo Frenna Snelle Tabitha Kraantje Pappie Kris Kross Amsterdam
Kris Kross Amsterdam

Moment van Kris Kross Amsterdam, Kraantje Pappie en Tabitha was afgelopen week Alarmschijf, maar komt nu al hoog de Top 40 binnen. Plankgas van Snelle en Frenna en Carry On van Kygo en Rita Ora zijn de andere nieuwkomers.

18. MOMENT – Kris Kross Amsterdam X Kraantje Pappie X Tabitha

Kris Kross Amsterdam is meester in het steken van oudere Top 40-hits in een nieuw jasje. Dat deden Yuki Kempees en de broers Jordy en Sander Huisman met onder meer Let’s Talk About Sex van Salt-N-Pepa (Sex; met Cheat Codes), Whenever Wherever van Shakira (Whenever; met The Boy Next Door en Conor Maynard) en The Boy Is Mine van Brandy & Monica (Hij Is Van Mij; met Maan, Tabitha en Bizzey). De volgende hit komt eigenlijk uit 1996 en heette toen Een Moment Zonder Jou. Zangeres en rapper Nasty stond ermee op nr. 4 in de Top 40. De remake heet Moment. Daarop hoor je Kraantje Pappie en, net als op Hij Is Van Mij, Tabitha. Qmusic koos de vijfde hit van Kris Kross Amsterdam als Alarmschijf.

29. PLANKGAS – Snelle & Frenna

Toen Snelle de eerste versie van Plankgas had opgenomen, voelde hij zich een beetje schuldig. Lars Bos, zoals de 23-jarige rapper uit Deventer eigenlijk heet, vond zelf dat de track een hoop invloeden bevatte uit het nummer Pon Road van SFB. Dat is de rapgroep van Frenna, Priceless, Jandro en KM. En dus besloot Snelle om die eerste via Instagram te contacten en om zijn goedkeuring te vragen. Snelle kreeg niet alleen toestemming de track uit te brengen, als extraatje bood Frenna spontaan aan om een stukje mee te rappen op Plankgas. Zo ontstond deze samenwerking tussen de twee rappers. Het levert Snelle na Scars zijn tweede hit op. Frenna staat voor de twaalfde keer genoteerd, los van zijn hits als lid van SFB.

38. CARRY ON – Kygo & Rita Ora

Niet Avengers: Endgame of de derde John Wick-film, maar Pokémon: Detective Pikachu werd afgelopen week het best bezocht in de Nederlandse bioscopen. In die film hoor je de nieuwste hit van Kygo. Carry On heet die en de zangeres op de zestiende Top 40-hit van de Noorse dj/producer is niemand minder dan Rita Ora. De samenwerking komt niet helemaal uit de lucht vallen. Ruim een jaar geleden stonden ze samen op het podium op het Amerikaanse Coachella-festival. Als je al naar de nieuwste Pokémon-film bent geweest, dan weet je dat Rita er niet alleen in te horen is maar dat je haar ook kunt zien. De Britse zangeres, die eerder acteerde in onder meer Fifty Shades Of Grey, speelt in deze film de rol van dr. Ann Laurent.

Foto: YouTube