Memories voert Global Top 40 aan

- Hitlijsten

 Maroon 5 Adam Levine
Adam Levine | Maroon 5

Voor de derde week heeft Maroon 5 met Memories de grootste hit ter wereld te pakken.

Maroon 5 ziet achter zich opnieuw Tones And I. De zangeres van Dance Monkey stond eerder al drie weken op nummer 1 en staat nu inmiddels voor de zevende week op nummer 2. Tusa, de track die Karol G met Nicki Minaj maakte, sluit aan op nummer 3. In de Global Top 40 is Señorita met een wederopstanding bezig. De ex-nummer 1-hit van Shawn Mendes en Camila Cabello stond eind oktober voor het laatst op nummer 4 en zakte sindsdien langzaam naar beneden in de top 10. Inmiddels staat Señorita voor de 24e week in de top 10 en deze week dus weer op nummer 4.

Mariah Carey weet met haar All I Want For Christmas Is You de eerste kersthit te scoren die terugkeert in de top 10. Vorig jaar stond haar klassieker op de eerste plaats en inmiddels is al duidelijk dat haar hit in de Verenigde Staten nu voor het eerst in 25 jaar tijd ook op nummer 1 is gekomen. In de Global Top 40 stijgt ze naar plek 9 en daarmee is ze een van de twee snelste stijgers in de lijst. Ook Bad Guy van Billie Eilish boekt, op nummer 14, zes plaatsen winst als snelste stijger.De snelste zakkers leveren 15 plaatsen in en daarmee komen Addicto (van Tainy, Anuel Aa en Ozuna) en Heartless (van The Weeknd) op de plekken 26 en 27 terecht.

Het overlijden van Juice Wrld laat sporen na in de lijst van deze week. Zo keert Lucid Dreams in de 31e week terug als hoogste binnenkomer. De rapper keert ondertussen ook me Bandit en Robbery terug in de lijst. Adore You van Harry Styles is op nummer 25 de enige nieuwe binnenkomer.

De volledige Global Top 40 bekijk je hier.

1 ( 1) MEMORIES- Maroon 5
Bekijk hier de songtekst van Memories

9 (15) ALL I WANT FOR CHRISTMAS IS YOU- Mariah Carey
Bekijk hier de songtekst van All I Want For Christmas Is You

14 (20) BAD GUY- Billie Eilish / Billie Eilish with Justin Bieber
Bekijk hier de songtekst van Bad Guy

16 (RE) LUCID DREAMS- Juice Wrld
Bekijk hier de songtekst van Lucid Dreams

25 (--) ADORE YOU- Harry Styles
Bekijk hier de songtekst van Adore You