Memories voert Airplay Top 40 aan

- Hitlijsten

 Maroon 5
Memories voert Airplay Top 40 aan

Voor de vierde week is Memories de meest gedraaide hit op de Nederlandse radio.

Daarmee staat Maroon 5 inmiddels drie achtereenvolgende weken bovenaan de Airplay Top 40 waar de band rond Adam Levine de lijst in november ook al een weekje wist aan te voeren. Achter Maroon 5 weet The Weeknd sterk terug te keren. Zijn Blinding Lights stond in de laatste week van 2019 al op nummer 1 maar zakte daarna tot buiten de top 10. Blinding Lights stijgt nu voor de derde achtereenvolgende week en komt nu op nummer 2. Met Die Young staat ook Sheppard weer in de top 10. Dat gebeurde ruim anderhalf jaar geleden voor het laatst met hun vorige hit, Coming Home. Die track wist toen op nummer 2 in de Airplay Top 40 te komen.

Lucas & Steve hebben met hun nieuwste track, waarop ook Haris te horen is, een lange aanloop. Zo stond Perfect eind oktober al in de Airplay Top 40. Deze week komt het nummer, dat de instrumentale basis van Take On Me (van A-ha) gebruikt, voor het eerst in de bovenste helft van de lijst op nummer 12. Twee plekken lager, op nummer 14, scoort Maan de snelste stijger. Ze Huilt Maar Ze Lacht wint 14 plaatsen.

De Airplay Top 40 telt drie nieuwe binnenkomers. Daarbij is Underdog van Alicia Keys op nummer 20 de hoogste binnenkomer. Ook de ex-Alarmschijf van Selena Gomez, Rare, is op nummer 24 nieuw. De Alarmschijf van Justin Bieber, Yummy, heeft het lastig op de radio. Nadat de track vorige week wist binnen te komen op nummer 34 is de nieuwste single van de Canadese zanger deze week verdwenen. Ook Dance Monkey van Tones And I is deze week in een vrije val geraakt. Het nummer dat de vorige 12 weken in de top 10 stond zakt nu van plek 9 naar nummer 33, een val van liefst 24 plaatsen.

De volledige Airplay Top 40 bekijk je hier

1 ( 1) MEMORIES- Maroon 5
Bekijk hier de songtekst van Memories

14 (28) ZE HUILT MAAR ZE LACHT- Maan
Bekijk hier de songtekst van Ze Huilt Maar Ze Lacht

 

20 (--) UNDERDOG- Alicia Keys
Bekijk hier de songtekst van Underdog

24 (--) RARE- Selena Gomez
Bekijk hier de songtekst van Rare

32 (RE) I DON’T CARE- Ed Sheeran & Justin Bieber
Bekijk hier de songtekst van I Don’t Care

38 (--) IF THE WORLD WAS ENDING- JP Saxe ft. Julia Michaels
Bekijk hier de songtekst van If The World Was Ending