Memories opnieuw meest gedraaid

- Hitlijsten

 Maroon 5
Maroon 5

Zeven weken geleden stond Memories een weekje op de eerste plek van de Airplay Top 40 en daar keert de hit van Maroon 5 deze week opnieuw terug.

Vorige week nog wist Circles van Post Malone voor het eerst de meest gedraaide hit op de Nederlandse radio te worden. De Amerikaan staat nu op nummer 2 en wordt gevolgd door Dua Lipa op plek 3 die met haar Don’t Start Now voor het eerst in de top 3 weet te komen. Op nummer 14 is Uncharted de snelste stijger. Kensington wist vorige week een plekje te stijgen naar nummer 39; deze week komen er nog eens 25 plekken bij. Een opvallende stijging is er ook voor Roller Coaster, de hit van Danny Vera die in de Top 40 aan een tweede leven is begonnen, vooral vanwege het succes in streaming. Ook op de radio wordt het nummer opnieuw opgepakt want Danny Vera staat er deze week op de hoogste plek mee in de Airpay Top 40. Slechts een keer eerder stond Roller Coaster op nummer 19 en ondertussen staat het nummer al wel 21 weken in de lijst.

Deze week is het ook in de Airplay Top 40 grote schoonmaak. Net als in menig huiskamer worden de kerstspullen weer in de doos gestopt en dat levert in de lijst van deze week 18 re-entries en 1 nieuwe binnenkomer op. Zo weten Alan Walker en Ava Max met hun Alone Part II te debuteren op nummer 28. Onder de binnenkomers zien we ook het vorige succes van Ava Max die met So Am I terugkeert op nummer 21. In juli van vorig jaar stond die hit op nummer 3. De hoogste re-entry staat echter op nummer 6 met Only Human. De hit van de Jonas Brothers was al vier weken lang de meest gedraaide hit op de Nederlandse radio maar ontbrak, vooral ook vanwege Like It’s Christmas waarmee de broers airplay pakten, in de lijst.

De volledige Airplay Top 40 bekijk je hier.

1 ( 5) MEMORIES- Maroon 5
Bekijk hier de songtekst van Memories

6 (RE) ONLY HUMAN- Jonas Brothers
Bekijk hier de songtekst van Only Human

14 (39) UNCHARTED- Kensington
Bekijk hier de songtekst van Uncharted

29 (--) ALONE, PT. II- Alan Walker & Ava Max
Bekijk hier de songtekst van Alone, Pt. II