Meau voert Top 40 voor vierde week aan

- Hitlijsten

 Meau Tiësto Ava Max Rondé Imagine Dragons JID Ed Sheeran OneRepublic Flemming
Meau voert Top 40 voor vierde week aan

Dat Heb Jij Gedaan van Meau is voor de vierde week de populairste hit van ons land. De zangeres blijft opnieuw Vluchtstrook van Kris Kross Amsterdam, Antoon en Sigourney K voor.

Met een vierde week op nummer 1 nestelt Meau zich bij negen andere Nederlandse zangeressen die haar voor zijn gegaan. Anouk en Lisa Lois delen het viertal weken waar Davina Michelle recordhouder is met 18 weken op nummer 1. Achter Meau staan Kris Kross Amsterdam, Sigourney K en Antoon voor de vierde week op nummer 2 met Vluchtstrook.

Achtste top 3-hit voor Tiësto
The Motto van Ava Max en Tiësto klimt naar nummer 3. Het is voor de Nederlandse dj inmiddels zijn 8e top 3-notering. Vijf Nederlandse acts stonden vaker in de top 3: André Hazes, Anouk, Golden Earring, The Cats en Marco Borsato. Voor Ava Max is het pas haar derde top 3-hit, na haar nummer 1-hit Sweet But Psycho en Kings And Queens, dat in 2020 niet verder dan de derde plaats kwam. 

Rondé kruipt weer omhoog
Abcdefu van Gayle steeg vorige week nog van 4 naar 3, maar zakt deze week alweer terug naar 4. Adele heeft daaronder met Easy On Me de vijfde plaats stevig in handen, net als vorige week. Rondé bereikte op 27 november vorig jaar de vijfde plek met Hard To Say Goodbye en leek daarna op de weg terug. In 2022 vindt de track zijn weg weer omhoog en deze week wordt dankzij twee plekken winst bijna de piekpositie weer gehaald. Hard To Say Goodbye is nu nummer 6. 

Imagine Dragons eindelijk weer hoger dan 10
Enemy gaat wereldwijd hard - zie de nummer 1-notering in de Global Top 40 - en weet ook in Nederland tot grote hoogte te stijgen. De track van Imagine Dragons en JID gaat van 10 naar 9. De laatste keer dat de Amerikaanse band hoger stond dan de tiende plek, was in 2017 toen Thunder eerst de negende en later ook nog de achtste plek bereikte. 

Overpass Grafitti van 16 naar 10
Overpass Graffiti van Ed Sheeran stijgt met 6 plaatsen naar nummer 10 en het is daarmee de 16e top 10-notering voor de Brit. Met een totaal van 168 weken in de top 10 passeert hij nu Calvin Harris en dat maakt Sheeran nu de Britse artiest met de meeste weken in het bovenste kwart van de lijst. Sacrifice van The Weeknd, vorige week de hoogste nieuwe op nummer 19, is op nummer 12 de snelste stijger.

Achtste top 20-hit voor OneRepublic
Buiten de top 10 zien we Flemming en OneRepublic richting de top 20 stijgen. Zij Wil Mij schiet van 21 naar 15 en Sunshine stijgt van 24 naar 20. Het is voor de achtste keer dat we de Amerikaanse band in de top 20 van de Nederlandse Top 40 zien. De laatste keer was natuurlijk vorig jaar, via de hit Run. 

Binnenkomers
L’enfer van Stromae is op nummer 16 de hoogste van vijf nieuwe binnenkomers. De meest succesvolle zanger uit België scoort er zijn zevende Top 40-hit mee. Alles over de nieuwkomers lees je hier.

Bekijk hier de complete Top 40.

Foto: YouTube