Master KG en Nomcebo voor de vierde week op 1

- Hitlijsten

 Master KG Nomcebo Justin Bieber Benny Blanco Miss Montreal Tiësto Armin Van Buuren David Guetta Sia Jason Derulo Tate McRae Harry Styles
Master KG en Nomcebo voor de vierde week op 1

Voor de vierde week staan Master KG en Nomcebo met Jerusalema op nummer 1 in de Top 40. De track blijft de concurrentie net voor. Er breekt een spannende week aan, want de verschillen aan de top van de Lijst der Lijsten zijn bijzonder klein.

Tot nu toe is er in 2020 maar één nummer 1-hit die na 4 weken plaats moest maken en dat is 17 Miljoen Mensen van Davina Michelle en Snelle. Die track moest tijdens de eerste coronagolf, op 2 mei, plaatsmaken voor Blinding Lights van The Weeknd. Het nummer van de Canadees had toen al 8 weken op nummer 1 gestaan en zou er daarna nog zes aan vast plakken. Jerusalema lijkt vooralsnog stand te houden, maar mocht de track volgende week verstoten worden, dan evenaart het nummer het aantal weken op 1 van 17 Miljoen Mensen. Zo zou de Top 40 dus in zowel de eerste, als in de tweede golf van het virus een nummer 1-hit kennen die het vier weken uithield.

Eerste top 3-hit voor Miss Montreal
Ondertussen komt de concurrentie steeds dichterbij. Head & Heart van Joel Corry en MNEK heeft de Zuid-Afrikaanse knaller nog steeds in het zicht en blijft op 2 plakken, terwijl Miss Montreal voor het eerst in haar carrière de top 3 bereikt. Door De Wind stijgt van 4 naar 3 en daarmee overtreft de zangeres haar grote Hoe (met Nielson) uit 2013, die niet verder dan de vierde plek kwam. Overigens is er ook leuk nieuws voor het Britse duo op 2: Head & Heart staat inmiddels voor de 13e week in de top 3 en daarmee is het de 37e Top 40-hit ooit die het zo lang op het erepodium vol weet te houden.

Elfde top 4-hit voor Justin Bieber
Vlak daarachter stijgt ook Lonely van Justin Bieber en Benny Blanco met één plek. De vierde plaats levert The Biebs zijn elfde hit in de top 4 op en een indrukwekkende statistiek: iets meer dan helft van die nummers (6) wisten op nummer 1 te komen. Hoewel in het verleden behaalde resultaten geen garantie voor de toekomst bieden, heeft The Biebs daarmee 54,5% kans om op nummer 1 te komen. Dat is veel meer dan zijn concurrentie, maar die hebben dan ook niet zoveel top 4-hits gescoord. Daarnaast hebben ook andere factoren invloed op een nummer 1-hit. Holy, de vorige single van Justin (met Chance The Rapper) levert in ieder geval in: de track zakt van 3 naar 5.

Strijd tussen Armin en Tiësto
Het is ongekend spannend rond de vraag ‘wie is de meest succesvolle Nederlandse dj in de Top 40?’ Dankzij The Business wist Tiësto snel in te lopen op de huidige koploper, Armin van Buuren en ook deze week staat hij een stuk sterker in de lijst. Deze week gaat het nummer van 8 naar 6. Maar ook Armin heeft zijn teller (voor het eerst dit jaar) weer in beweging gezet, dankzij de binnenkomer Feel Something (met Duncan Laurence). Het verschil tussen Tiësto en Armin van Buuren bedraagt deze week 32 Top 40-punten en dus gaan we de komende weken zien wie de leiding blijft houden…

David Guetta op weg naar de 20
Terwijl Mood van 24kGoldn en Iann Dior van 6 naar 7 zakt en ook Someone To You van Banners een plek moet inleveren (nu op 8), mogen David Guetta en Sia en Jason Derulo wel juichen. Let’s Love stijgt van 11 naar 9 en levert de Franse dj en producer, afgelopen week nog uitgeroepen tot nummer 1 van de wereld, zijn achttiende top 10-hit in de Top 40 op. Voor Sia is het haar achtste en drie daarvan deelt ze nu met Guetta: Titanium (#2 in 2011), Flames (#2 in 2018) en nu dus Let’s Love. Jason Derulo gaat met Take You Dancing van 12 naar 10 en daarmee is het zijn zevende top 10-hit.

Tate McRae en Harry Styles grootste stijgers
Onder de top 10 maken veel tracks wat sprongen. Tick Tock van Clean Bandit, Mabel en 24kGoldn wint vier plaatsen en staat daardoor nu op 13 en ook In De Schuur van Snelle en Ronnie Flex mag vier plekken overslaan en dat levert een veertiende stek op. Tate McRae is na 8 weken in de lijst nog niet klaar en stijgt met You Broke Me First van 23 naar 16 en is daarmee samen met Golden van Harry Styles de grootste stijger. Golden sprint van 30 naar 23. Ex-Alarmschijf Head, Shoulders Knees & Toes van Ofenbach, Quarterhead en Norma Jean Martine belandt op 17, nadat het nummer vorige week nog op 21 stond. Ariana Grande schuift met Positions voorzichtig vier plaatsen op naar 18. Dua Lipa en DaBaby boeken een plek minder winst, maar gaan wel van 25 naar 22 met Levitating.

Feel Something is de hoogste binnenkomer
De Top 40 telt deze week vier binnenkomers. Feel Something van Armin van Buuren en Duncan Laurence is de hoogste nieuwe op 33. De andere drie nieuwelingen zijn Nu Wij Niet Meer Praten van Jaap Reesema en Pommelien Thijs (#38), de remix van Hawái van Maluma en The Weeknd (#39) en Papa Heeft Weer Wat Gelezen van Snelle en Thomas Acda (#40). Alle info over deze tracks check je hier.

De complete Top 40 van deze week kun je hierbekijken.

Foto: YouTube