Más Más Más blijft op 1

- Hitlijsten

 Rolf Sanchez BTS Snelle Suzan & Freek Ava Max Nomcebo Master KG Miley Cyrus
Más Más Más blijft op 1

Voor de tweede week mag Más Más Más van Rolf Sanchez zich de nummer 1 van Nederland noemen. De track heeft een aardige voorsprong op Head & Heart van Joel Corry en MNEK, dat terug naar de tweede plaats stijgt.

Rolf is sinds vorige week de derde Nederlander die de Top 40 weet aan te voeren in 2020. Eerder stonden ook Snelle (7 weken) en Davina Michelle (4 weken) op die felbegeerde plek in de lijst. Vorig jaar hadden we tien Nederlandse namen die de eerste plek wisten te bezetten; wel zaten daar ook een aantal samenwerkingen bij. In 2018 waren dat er vier en in 2017 zelfs helemaal geen enkele Nederlandse act op 1. Sinds deze week staat Rolf Sanchez ook bij de 20 meest succesvolle Top 40-acts van 2020 en dat lijstje wordt nog steeds aangevoerd door Dua Lipa.

Ava Max ruikt top 3
Head & Heart van Joel Corry en MNEK wint ondertussen weer een plekje en lijkt de belangrijkste concurrent van de Nederlandse Latin-zanger geworden. Savage Love (Laxed – Siren Beat) van Jawsh 685 en Jason Derulo zakt van 2 naar 3 en de twee acts voelen nu de hete adem van Ava Max in hun nek. Kings And Queens schiet van 6 naar 4.

Het is de vierde hit van het album Heaven & Hell dat komende week zal verschijnen. Dat is officieel het debuutalbum van Ava Max maar ook het label ‘verzamelalbum’ zou niet misstaan nu er al zeven nummers eerder zijn uitgebracht. Twee nummers stonden al in de Top 40 en Salt en Kings & Queens staan deze week in de lijst. Kings & Queens komt deze week op plek 4 en is daarmee de een-na-hoogst genoteerde Ava Max-hit. Sweet But Psycho stond in 2019 drie weken op nummer 1.

Tweede Koreaanse top 10-hit ooit
Suzan & Freek en Snelle stegen vorige week van 14 naar 7 en ook deze week gaan ze omhoog, maar wel iets voorzichtiger. De Overkant wint een plek en komt op 6 terecht, net onder Watermelon Sugar van Harry Styles. Zijn hit verliest juist een plaats en staat nu dus op 5. De mannen van BTS stijgen het hardst. Dynamite wordt vanaf 25 afgeschoten en landt op de negende stek. Daarmee is de tweede Koreaanse top 10-hit ooit een feit. De vorige staat op naam van Psy, die met zijn Gangnam Style tot nummer 1 kwam.

Jerusalema naar top 10
Master KG en Nomcebo zijn ook nieuw in de top 10. Hun Jerusalema gaat van 12 naar 10 en daarmee zijn ze de vijfde en de zesde act uit Zuid-Afrika die ooit te de Top 40 hebben weten te bereiken. Het was wel een harde strijd met Midnight Sky van Miley Cyrus. Die track gaat van 17 naar 11 en loopt nog nipt de top 10 mis. Na 6 weken hebben ook Kygo en Tina Turner de Top 40 gehaald. What’s Love Got To Do With It wint vier plekken en zakt neer op 19. Daarmee komt de track in de buurt van de hoogst behaalde positie van het origineel uit 1984. Dat kwam destijds niet verder nummer 15. Vlak daaronder wipt ook Banners de top 20 in. Someone To You gaat van 24 naar 19.

The Weeknd stijgt
Buiten de top 20 vallen Save Your Tears van The Weeknd en Far Away From Home van Sam Feldt, Vize en Leony op. De Canadees gaat drie plaatsen omhoog en komt op 25 terecht, terwijl Far Away From Home met hetzelfde aantal plaatsen naar 26 stijgt. Een paar plaatsen lager, op 28, komen we met De Echte Vent van Racoon de hoogste binnenkomer van deze week tegen. Ook Mood van 24kGoldn en Iann Dior (29) en Ietsje Later van Kevin (37) vallen de Lijst der Lijsten binnen. Je leest hier alles over de nieuwelingen.

Check hier de complete Top 40 van deze week.

Foto: YouTube