Marco Borsato overtreft The Rolling Stones in de Top 40

- Hitlijsten

 Marco Borsato The Rolling Stones
Marco Borsato

Nu Hoe Het Danst op nummer 1 is blijven staan, is het voor Marco Borsato helemaal feest: hij overtreft deze week The Rolling Stones in de Top 40.

Vanaf deze week is Marco Borsato officieel succesvoller geweest dan The Rolling Stones. Iedere week worden punten toegekend aan Top 40-hits. 40 punten voor de nummer 1 en zo aflopend naar 1 punt voor de nummer 40. Met de 39 hits die Marco scoorde weet hij nu The Rolling Stones te overtreffen.

Marco Borsato overtreft The Rolling Stones in de Top 40

Eerder al voorbij The Beatles
Het is niet voor het eerst dat Marco Borsato een legendarische Britse band overtreft. In 2008, toen hij ook bij de vier meest succesvolle acts uit de Top 40-geschiedenis kwam, verwees hij The Beatles naar de vijfde plek. Daarna werd Marco gepasseerd door Rihanna (in 2013) en David Guetta (in 2018). 

Dankzij Hoe Het Danst, dat door Armin van Buuren, Benno de Goey en John Ewbank werd geschreven en geproduceerd, passeert Marco nu The Stones. De Britse band heeft sinds de start van de Top 40 een plek gehad bij de vier meest succesvolle acts in de hitlijst, maar moet die top 4 nu prijsgeven. Borsato is pas de derde Nederlander die ooit bij de 4 meest succesvolle Top 40-acts heeft gestaan. Zijn voorgangers waren de Golden Earring en The Cats.

Foto: BSR Agency