Love Nwantiti (Ah Ah Ah) hoogste binnenkomer in de Top 40

- Hitlijsten

 CKay ElGrandeToto DJ Yo Ax'el Racoon
Love Nwantiti (Ah Ah Ah) hoogste binnenkomer in de Top 40

TikTok-hit Love Nwantiti (Ah Ah Ah) van CKay stormt deze week in verschillende versies als hoogste de Nederlandse Top 40 binnen. Ook Geef Je Hart Niet Zomaar Weg van Racoon is nieuw.

17 (--) LOVE NWANTITI (AH AH AH) / LOVE NWANTITI – NORTH AFRICAN REMIX / LOVE NWANTITI – DJ YO & AX’EL REMIX – CKay / CKay feat. ElGrandeToto / CKay feat. DJ Yo & Ax’el
Niet één, niet twee, maar drie verschillende versies van Love Nwantiti komen gezamenlijk de Top 40 binnen deze week. Het origineel verscheen in 2019 al en was toen vooral een succes in Afrikaanse landen. Niet gek, als je weet dat Chukwuka Ekwean, zoals CKay eigenlijk heet, een Nigeriaanse zanger is. Sindsdien hebben vele producers de track onder handen genomen. Een paar van die versies gaat sinds een aantal weken viral op TikTok en zo is Love Nwantiti (Ah Ah Ah) na dik twee jaar alsnog naar Europa overgewaaid. Door de verschillende versies scoort niet alleen CKay zijn eerste Top 40-hit, maar doen de makers van de remixen, de Marokkaanse rapper ElGrandeToto en dj/producers DJ Yo en Ax’el van Mauritius, dat ook.

36 (--) GEEF JE HART NIET ZOMAAR WEG – Racoon
"Dit album komt echt uit mijn koker, dus dit is voor mij heel bijzonder". Dat zei Bart van der Weide, de zanger van Racoon, een paar dagen geleden toen de band een gouden plaat kreeg uitgereikt voor het nieuwe album Spijt Is Iets Voor Later. Het lang verwachte Nederlandstalige album verscheen vorige week vrijdag en was vijf dagen later al twintigduizend keer verkocht, als je fysiek en via streamingdiensten optelt. Geef Je Hart Niet Zomaar Weg, dat gaat over het opvoeden van kinderen, is de vijfde Top 40-hit in het Nederlands voor de Zeeuwen. Eerder haalden Oceaan, Het Is Al Laat Toch, De Echte Vent en Hee Joh Jip de lijst ook al. Die drie laatste tracks vind je ook op Spijt Is Iets Voor Later.

Foto: YouTube