Lizzo en Ariana Grande met Good As Hell hoogste binnenkomer

- Hitlijsten

 Kensington Ariana Grande Lizzo
Lizzo

Good As Hell van Lizzo en Ariana Grande is deze week de hoogste binnenkomer in de Top 40. Het duo komt nog voor de Alarmschijf van afgelopen week, Uncharted van Kensington, de lijst binnen.

34. GOOD AS HELL / GOOD AS HELL REMIX – Lizzo / Lizzo & Ariana Grande

#LizzoIsOverParty. Die hashtag was een dikke week geleden kort trending op Twitter. Met dank aan boze Ariana Grande-fans. Die pikten het niet dat hun idool in eerste instantie geen credits kreeg voor haar bijdrage aan de remix die van Lizzo’s track Good As Hell is gemaakt. Uiteindelijk suste Lizzo het brandje door excuses aan te bieden en Ariana alsnog de credits te geven die ze verdient. In de Top 40 staan de originele versie van Good As Hell én de remix waarop Ariana Grande mee doet gezamenlijk genoteerd. Dat origineel komt eigenlijk uit 2016 en verscheen toen op de soundtrack van de filmkomedie Barbershop 3, waarin onder anderen Ice Cube en Nicki Minaj te zien zijn. Het is Lizzo’s tweede hitnotering, na Juice begin dit jaar.

38. UNCHARTED – Kensington

Uncharted is het meest persoonlijke nummer dat de mannen van Kensington tot op heden hebben gemaakt. De track werd geschreven een paar dagen nadat het broertje van een goede vriend van de bandleden om het leven kwam bij een verkeersongeluk. Niet dat Kensington de bedoeling had een nummer te schrijven over de tragische gebeurtenis, maar tijdens repetities ontstond spontaan Uncharted. De tekst gaat dan ook over het verlies en hoe je daarmee om gaat. Het is, net als de vorige hits Bats en What Lies Ahead, een van de tracks op het nieuwe album van de Utrechters. Dat is net deze week verschenen en heet Time. Uncharted is de veertiende Top 40-hit voor Kensington en werd door Qmusic uitgeroepen tot Alarmschijf.

Foto: YouTube