Lewis Capaldi hoogste nieuwe in de Top 40

- Hitlijsten

 Haris Lucas & Steve Sheppard Coldplay Lewis Capaldi
Lewis Capaldi

Before You Go van Lewis Capaldi checkte je afgelopen week nog als Alarmschijf extra vaak op Qmusic, maar komt nu al binnen in de Top 40. De track van de Schotse singer-songwriter is nieuw op 28. Ook Coldplay, Sheppard en Lucas & Steve en Haris zijn met hun tracks nieuw in de Lijst der Lijsten.

28. BEFORE YOU GO – Lewis Capaldi

"Before You Go is by far the most personal tune I’ve ever written." Dat schreef Lewis Capaldi op zijn Instagram-account toen hij zijn nieuwste hit uitbracht. Helemaal bevestigen deed de 23-jarige Schotse singer-songwriter het niet, maar naar verluidt gaat de tekst van Before You Go over het omgaan met de zelfmoord van een bekende. De track vind je op de zogenaamde ‘extended version’ van Divinely Uninspired To A Hellish Extent. Dat album verscheen dit voorjaar en daar staat Lewis’ vorige hit Someone You Loved ook op. De Schot staat met die single nog steeds in de Top 40 en zakt deze week naar nummer 39. Someone You Loved staat nu al 42 weken genoteerd. Qmusic koos Before You Go als Alarmschijf.

36. EVERYDAY LIFE - Coldplay

Everyday Life is niet alleen de titel van de 28ste Top 40-notering van Coldplay, het is ook de naam van het album dat een paar weken geleden verscheen. Het achtste van de band is opgedeeld in een ‘Sunrise’- en een ‘Sunset’-gedeelte. Op dat tweede deel staat bijvoorbeeld de track Orphans, waarmee Coldplay nu zes weken in de Top 40 staat. De track Everyday Life is de afsluiter van ‘Sunset’. Als je goed luistert naar de teksten van Chris Martin en zijn band is het nieuws dat Coldplay de komende tijd niet gaat toeren, vanwege de impact daarvan op het klimaat, heel logisch. Veel teksten op Everyday Life gaan over maatschappelijke thema’s. Milieu en klimaat, maar ook over bijvoorbeeld wapens, kinderleed en immigratie.

38. DIE YOUNG - Sheppard

Ondanks dat Sheppard voor Die Young nog maar twee hitnoteringen heeft gehad, Geronimo in 2014 en Coming Home in 2018, hoort de band tot de drie meest succesvolle Top 40-acts uit Australië. Alleen INXS en 5 Seconds Of Summer doen het vooralsnog beter dan de band van zanger George Sheppard en zijn zussen Amy en Emma. Begin dit jaar probeerde Sheppard namens Australië het Eurovisie Songfestival te halen. Dat mislukte. Sheppard strandde in het nationale Songfestival van hun thuisland op de derde plaats. Daarna twijfelden George en zijn zussen zelfs nog even of ze wel moesten doorgaan met hun band. Die knoop is inmiddels doorgehakt en nu nemen de drie Sheppards revanche met hun derde Top 40-hit.

40. PERFECT – Lucas & Steve feat. Haris

De hit Take On Me van A-Ha stond in 1985 één week op nummer 1 in de Top 40. De klassieker van de Noorse band gooit al jaren hoge ogen in ‘aller tijden’-lijsten en lijsten met 80’s-hits. Niet gek dat Take On Me regelmatig in andere gedaantes opduikt in de Top 40. Zes jaar geleden gebruikten Pitbull en Christina Aguilera de melodie voor hun hit Feel This Moment. Die kwam toen tot de zesde plek en hield het 21 weken vol. Nu is Take On Me opnieuw terug in de lijst, dankzij Lucas & Steve. Zij gebruikten een stukje voor hun track Perfect. Het is een samenwerking met singer-songwriter Haris Alagic. Die won in 2013  seizoen vijf van de talentenjacht X-Factor en scoorde dat jaar een hit met Playing With Fire.

Foto: BSR Agency