Last Christmas meest gedraaid

- Hitlijsten

 Wham!
Last Christmas meest gedraaid

Last Christmas van Wham! weet dit jaar rond Kerstmis de meest gedraaide track op de Nederlandse radio te pakken.

De afgelopen twee jaar zat er voor Wham! niets meer in dan een tweede plek in de Airplay Top 40. Vorig jaar kwam er geen kersthit op de eerste plek in de lijst waar dat in 2018 gebeurde met Driving Home For Christmas van Chris Rea. Kerst was dit jaar nadrukkelijker te horen op de radio dan vorig jaar nu er in de lijst met de hoogste kerstrotaties 23 nummers in de lijst wisten te komen tegenover 19 in het voorgaande jaar. Chris Rea moet dit jaar genoegen nemen met een tweede plaats voor zijn ‘naar-huis-rijd’-liedje. Do They Know It’s Christmas? (van Band Aid) staat voor het eerst in de top 3.

Christmas Without You is de populairste van drie actuele kerstreleases; Ava Max komt er deze week mee op nummer 16 en is daarmee ook nog eens de snelste stijger door 20 plaatsen te klimmen. Diezelfde Ava Max heeft ook nog eens de snelste zakker in handen; Kings & Queens zakt 24 plaatsen naar nummer 38. Met 21 weken in de lijst is dat ook meteen de langst genoteerde track in de lijst. De complete top 19 van de Airplay Top 40 is nu 10 weken of ouder. Daarbij zijn alleen The Business (van Tiësto) en Someome To You (van Banners) actuele hits.

De Alarmschijf van afgelopen week, die voor Robin Schulz en Kiddo was met All We Got, is op nummer 14 de hoogste van twee nieuwe binnenkomers. Ook Als De Eerste Sneeuw Valt van Emma Heesters is nieuw op nummer 34.

De volledige Airplay Top 40 bekijk je hier.

1 ( 6) LAST CHRISTMAS- Wham! 

14 (--) ALL WE GOT- Robin Schulz feat. Kiddo 

16 (36) CHRISTMAS WITHOUT YOU- Ava Max 

34 (--) ALS DE EERSTE SNEEUW VALT- Emma Heesters