Krezip hoogst nieuw in de Top 40

- Hitlijsten

 Frenna Krezip
Krezip maakt met hoogste nieuwe comeback in de Top 40

Op 8 augustus 2009 stond Krezip voor het laatst in de Top 40. Maar deze week is de band terug: ex-Alarmschijf Lost Without You komt als hoogste de lijst binnen op 25. Daarmee is de track Viraal van Frenna en Mula B en Juice van Lizzo te snel af. 

25. LOST WITHOUT YOU - Krezip

De reünie van Krezip kan je de afgelopen twee weken bijna niet zijn ontgaan. Zangeres Jacqueline Govaert en haar band besloten onlangs, bijna tien jaar na hun afscheidsconcert, dat het wel weer tijd is om samen het podium op te klimmen. In De Wereld Draait Door kondigden de Brabanders aan dat ze dit voorjaar op Pinkpop zullen staan en dat er eind oktober reünieconcerten komen in de Ziggo Dome in Amsterdam. Speciaal voor de reünie heeft Krezip ook een nieuw liedje opgenomen. Lost Without You is de twaalfde Top 40-hit voor de band. Alleen de eerste van die twaalf haalde de bovenste plek in de Top 40. I Would Stay voerde de lijst in 2000 drie weken aan. Qmusic koos Lost Without You als Alarmschijf.

33. VIRAAL – Frenna X Mula B

De samenwerking tussen Frenna en Mula B is bijzonder, want tot voor kort hadden de twee rappers ruzie met elkaar. De ‘beef’ begon dik twee jaar geleden toen Francis Edusei (Frenna) en Hicham Gieskes (Mula) allebei werden geïnterviewd door YouTube-duo Supergaande. Die vroegen hoeveel cash de mannen op zak hadden. Mula bleek met dik twee keer zo veel geld rond te lopen als Frenna. Later had Frenna spijt dat hij zijn geld liet zien en doneerde als sneer naar Mula precies het bedrag dat die had geshowd aan Stichting Het Vergeten Kind. Daarna volgden diverse distracks over-en-weer, maar nu hebben de twee hun onenigheid bijgelegd en zijn samen de studio ingedoken. Viraal is Frenna’s tiende Top 40-hit en Mula’s eerste.

39. JUICE - Lizzo

“The Original Modern Day Plus-Size Bop Star”. Zo omschrijft Lizzo zichzelf. De Amerikaanse zangeres en rapster werd een kleine 31 jaar geleden geboren in Detroit als Melissa Jefferson. Na wat te hebben gerapt in allerlei groepjes, besloot Lizzo een paar jaar geleden solo te gaan. Lizzobangers en Big Grrrl Small World waren de opvallende titels van haar eerste twee albums. Half april verschijnt Lizzo’s derde met de titel Cuz I Love You. De eerste single is ook meteen haar Top 40-debuut en heet Juice. Naast zingen en rappen heeft Lizzo nog een talent: dwarsfluit spelen. Ze bedacht zelfs een online ‘flute and shoot challenge’, die viral ging op social media en Lizzo daardoor flink wat aandacht opleverde.

Foto: BSR Agency

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!