Kerstnummer 1 voor Tones And I's Dance Monkey

- Hitlijsten

 Arizona Zervas Maroon 5 Post Malone Rolf Sanchez Emma Heesters Dua Lipa Dominic Fike Harry Styles The Weeknd Tones And I
Tones And I

Dance Monkey van Tones And I is de kerstnummer 1 van 2019. De track was deze week opnieuw te sterk voor Pa Olvidarte van Emma Heesters en Rolf Sanchez en Memories van Maroon 5. Het levert de Australische ook nog een record op.

Het zat er al dik in en deze week heeft Tones And I het dan ook voor elkaar gekregen: ze is de eerste zangeres ooit, die in haar eentje zo lang (met één nummer) op de eerste plek weet te staan. Dat record deelde ze vorige week nog met Davina Michelle die met Duurt Te Lang de Top 40 voor 11 weken wist aan te voeren. Dance Monkey is de 7e hit ooit die de lijst zo lang weet aan te voeren. Alleen One Kiss van Calvin Harris en Dua Lipa (16 weken), Ed Sheeran's Shape of You (15 weken), Despacito van Luis Fonsi, Daddy Yankee en Justin Bieber (15 weken) en Gusttavo Lima's Balada (13 weken) stonden langer op de eerste plek. Dit jaar hadden we eerder een track die het zo lang op 1 wist vol te houden, want ook Señorita (van Shawn Mendes en Camila Cabello) stond 12 weken bovenaan de Top 40.

Dua Lipa weer terug op 5
De top 4 blijft muurvast op hun positie staan. Dat betekent dat Pa Olvidarte van Emma Heesters en Rolf Sanchez nummer 2 blijft, Memories van Maroon 5 op 3 blijft plakken en dat Circles van Post Malone nog net zo vier is, als vorige week. Op nummer 5 vinden we wel een stijger: Don't Start Now van Dua Lipa gaat een plekje omhoog. Twee weken geleden stond de zangeres al op 5, waardoor het nog altijd haar achtste top 5 hit is. Van haar in totaal tien Top 40-hits bereikten alleen Hotter Than Hell en No Lie (met Sean Paul) de top 5 niet.

3 Nights naar 8
Roxanne van Arizona Zervas moet door de stijging van Don't Start Now wel een plaats inleveren en komt terecht op 6. Everything I Wanted van Billie Eilish blijft op zevende plaats plakken. Dominic Fike steeg vorige week ineens heel hard, door van 21 naar 11 te gaan en ook deze week gaat hij flink omhoog: 3 Nights is nieuw in de top 10 en landt op 8. Daaronder gaat Regard één plek omhoog met Ride It en daardoor is de dj en producer nu te vinden op 9.

Enorme sprong Blinding Lights van The Weeknd
Met maar liefst 19 plekken winst is Blinding Lights van The Weeknd de snelste stijger van deze week. De Canadese ster gaat van 29 naar 10. The Weeknd is de vijfde Canadese man, die vijf keer in de top 10 is gekomen. Justin Bieber flikte dat tien keer, Shawn Mendes en Bryan Adams elk zeven keer en Drake zes keer.

Ook +19 voor Harry Styles
The Weeknd is niet de enige act die deze week met 19 plekken stijgt. Ook Harry Styles heeft er met Adore You flink de vaart in. Hij stijgt met zijn ex-Alarmschijf van 40 naar 19. Harry's vorige Top 40-hit, Sign Of The Times, maakte in 2017 ook al een redelijk grote sprong. Toen steeg hij tien plekken, van 36 naar 26. Qua hoogste positie heeft hij die hit overigens al bijna overtroffen: Sign Of The Times kwam niet verder dan 16.

De complete Top 40, met onder andere stijgers van Lewis Capaldi en Coldplay, check je hier. Alle kerstnummer 1's uit de Top 40-geschiedenis check je in onze playlist op Spotify!

Foto: YouTube