Justin Bieber evenaart Michael Jackson

- Hitlijsten

 Justin Bieber
Justin Bieber evenaart Michael Jackson

Vanaf deze week kan Justin Bieber zich meten met Michael Jackson als we kijken naar de top 10-prestaties van de Canadese zanger.

Justin Bieber maakte in 2010 zijn bescheiden debuut in de Top 40 met Baby. Het nummer met Ludacris kwam in de lijst niet verder dan nummer 23 maar groeide op YouTube wel uit tot een enorm succes. Baby was namelijk jarenlang de best bekeken clip op het videoplatform.

Een direct vervolg kwam er niet voor de jonge zanger. Verschillende nummers, waarbij ook opnieuw een samenwerking met Ludacris, maar ook met Nicki Minaj en Drake bleven steken in de Tipparade. In 2015 was het What Do Ü Mean waarmee Bieber een nieuwe fase begon en zich opwarmde voor het ene na het andere succes.

De artiest waarvan je voorheen niet kon zeggen fan te zijn zonder uitgelachen te worden was ineens een superster met miljoenen fans. In een tijdsbestek van nog geen twee jaar scoorde hij zes nummer 1-hits. In 2019 werd I Don’t Care zijn grootste succes in ons land en die track stond elf keer op nummer 2.

Ook in 2020 werkt Justin Bieber vrolijk verder aan zijn succes. Na Intentions (met Quavo) is Stuck With U (met Ariana Grande) dit jaar zijn tweede top 10-hit. Nadat What Do You Mean? (in 2015) zijn eerste top 10-hit werd is de samenwerking met Grande nu zijn twaalfde overall. Bieber is de 18e man ooit die een dozijn hits tot in de top 10 weet te krijgen. Dat lukte hem met 60% van al zijn top 10-hits. Kijken we naar de mannen met meer dan 10 top 10-hits dan is Demis Roussos het meest succesvol; hem lukte dat met 73% van zijn hits.

Met Stuck With U staat Justin Bieber nu voor de 151e week in de top 10. Met dat aantal weken evenaart hij de prestatie van Michael Jackson. De King Of Pop heeft, bij de mannen, nog steeds een record van 30 top 10-hits op zijn naam staan. Toch verbleven die relatief kort in het bovenste kwart van de Top 40, totaal dus ook voor 151 weken. Marco Borsato (met 230 weken) is recordhouder gevolgd door David Guetta (164 weken) en Calvin Harris (163 weken).