Joel Corry en MNEK voor 5e week op 1 in Nederland

- Hitlijsten

 Joel Corry MNEK Snelle Suzan & Freek Master KG Nomcebo Sam Feldt Vize Leony Miss Montreal Shawn Mendes Tiësto Lost Frequencies Mathieu Koss Sam Smith
Joel Corry en MNEK voor 5e week op 1 in Nederland

Voor de vijfde week staan Joel Corry en MNEK op nummer 1 in de Top 40 met Head & Heart. In tegenstelling tot vorige week is de top van de Lijst der Lijsten flink door elkaar gehusseld.

De belangrijkste concurrent van Head & Heart is nu De Overkant van Suzan & Freek en Snelle. Die track gaat van 3 naar 2. Als we kijken naar alle Top 40-hits van Snelle, dan staat hij nu voor de veertiende week op de tweede plek. Zijn nummer 1-hits Reünie (5 weken), Smoorverliefd (4 weken), 17 Miljoen Mensen (1 week, met Davina Michelle) stonden bij elkaar 10 weken op plek 2, terwijl Lippenstift (met Marco Borsato en John Ewbank) drie weken op de tweede plek stond en niet hoger kwam. Voor Suzan & Freek is het pas voor de derde keer dat ze het zilver pakken: alleen hun nummer 1-hit Als Het Avond Is stond ooit twee weken op 2.

Master KG en Nomcebo bereiken top 3
Ondertussen komen ook Master KG en Nomcebo voorzichtig dichterbij. Jerusalema stijgt van 5 naar 3. Daarmee bereiken de twee acts als vijfde en zesde Zuid-Afrikaanse act de top 3. Thembi kwam in 1977 niet verder dan de derde plek met Take Me Back To The Old Transvaal, terwijl Clout met Substitude (1978), We Are Growing (Shaka Zulu) van Margaret Singana (1989) en Waka Waka (This Time For Africa) van Shakira en het Zuid-Afrikaanse Freshlyground (2010) op de eerste plek wisten te komen. Daarmee kunnen we wel stellen dat wanneer een Zuid-Afrikaanse act de top 3 van de Top 40 bereikt, er een grote kans is dat-ie op nummer 1 komt.

Winst voor Far Away From Home
Mood van 24kGoldn en Iann Dior blijft plakken op 4, terwijl Más Más Más van Rolf Sanchez van 2 naar 5 kukelt. Winst is er wel voor Michael Nelsen, oftewel Banners. Someone To You stijgt van 8 naar 6. Holy van Justin Bieber en Chance The Rapper houdt zich stevig vast aan de zevende plek en Kings And Queens van Ava Max staat op 8 en komt van 6. Far Away From Home van Sam Feldt, Vize en Leony wint dan weer één plek en valt stil op 9.

Door De Wind is de snelste stijger
Forse winst is er voor Miss Montreal. Met Door De Wind, dat de afgelopen week nog de Alarmschijf was, stijgt ze met maar liefst 23 plekken naar de tiende plek en daarmee is ze meteen de snelste stijger van deze week. Nooit eerder steeg een nummer van 23 naar 10. Slechts 11 nummers stegen sneller naar de tiende plek. Het is dus niet de snelste stijger die we ooit in de Nederlandse Top 40 hebben gezien. Dat record beslaat namelijk een winst van 35 plekken en dat deden slechts vier tracks ooit, te weten Waterloo Sunset van The Kinks (van 39 naar 4 op 3 juni 1967), F**k It (I Don’t Want You Back) van Eamon in 2004 (van 39 naar 4 op 17 april 2004), Vertigo van U2 (van 37 naar 2 op 20 november 2004) en Rood van Marco Borsato (van 36 naar 1 op 13 mei 2006).

Tiende top 20-hit voor Shawn Mendes
The Business van Tiësto ging vorige week van 36 naar 20 en ook deze week gaat de Nederlander weer omhoog, maar iets minder hard. De track vliegt van 20 naar 15. Negen plaatsen winst is er voor Wonder van Shawn Mendes. Die ex-Alarmschijf kwam vorige week op 27 de lijst binnen en schiet door naar de achttiende positie. Daarmee heeft de Canadees nu met al zijn 10 Top 40-hits de top 20 gehaald. Zijn laagste eindklassering was de negentiende plek van de Zedd-remix van Lost In Japan. Shawn wordt overigens op de hielen gezeten door Internet Money, Gunna, Don Toliver en Nav die van 22 naar 19 gaan met Lemonade.

Langzaam op gang
In de vijf weken dat Lost Frequencies en Mathieu Koss in de Top 40 staan, zijn ze met Don’t Leave Me telkens voorzichtig omhoog gegaan. Vorige week stegen ze nog van 31 naar 28 en deze week wandelen de mannen rustig verder en komen ze terecht op 25. Ook Sam Smith is geduldig. Diamonds stijgt 5 plekken en staat nu op 29.

Dua Lipa en DaBaby komen het hoogst binnen
De Lijst der Lijsten van deze week telt vier binnenkomers, waarvan Levitating van Dua Lipa en DaBaby de hoogste nieuwkomer is. De track valt binnen op 31. Ook nieuw zijn Als Ik Je Niet Zie van Kevin en Yade Lauren op 34, Papa van Suzan & Freek op 38 en Another Life van Lucas & Steve en Alida op 39. Je leest hier alles over deze nieuwe aanwinsten.

De complete Top 40 van deze week check je hier!

Foto: YouTube