Jerusalema schudt opnieuw de concurrentie af

- Hitlijsten

 Master KG Nomcebo Tiësto Miss Montreal Justin Bieber Ofenbach Quarterhead Norma Jean Martine Jaap Reesema Pommelien Thijs Clean Bandit 24kGoldn Mabel Nothing But Thieves Sam Smith
Jerusalema schudt opnieuw de concurrentie af

Master KG en Nomcebo plakken nog een weekje vast aan hun nummer 1-avontuur in de Top 40. Voor de vijfde week is Jerusalema de onbetwiste populairste track van Nederland.

Dat doen de Zuid-Afrikanen in een bijzonder rustige week. Maar liefst 12 tracks staan namelijk op dezelfde plaats als vorige week. Dat zijn er voor het eerst sinds 29 juni 2013 zo veel. Toen telde de Top 40 liefst 15 zittenblijvers. Slechts 8 keer telde de Top 40 meer dan 12 nummers die niet van hun plek kwamen. Jerusalema is er daar dus één van en ook de directe achtervolger is dezelfde als vorige week. Head & Heart van Joel Corry en MNEK staat voor de 14e week in de top 3. Het is daarmee de 25e hit die dat ooit heeft weten te presteren. Eerder dit jaar zette Blinding Lights van The Weeknd een record neer, door 23 weken op het erepodium te staan.

Tiësto op weg naar een mijlpaal?
Ondertussen is Tiësto hard op weg om een persoonlijk record te breken. De Nederlandse dj en producer stijgt van 6 naar 3 en dat zorgt voor zijn zevende top 3 hit, want eerder kwamen Traffic (2003), In The Dark (met Christian Burns, 2007) en Jackie Chan (met Dzeko, Preme en Post Malone, 2018) tot de tweede plaats en kwamen Love Comes Again (met BT, 2004), Just Be (met Kirsty Hawkshaw, 2004) en Dance4Life (met Maxi Jazz, 2006) niet verder dan nummer 3. Op nummer 1 stond Thijs Verwest, zoals de dj echt heet, nog nooit. En dat is bijzonder, want slechts zeven Nederlandse acts stonden vaker in de top 3 dan hem. Zij wisten allemaal wél op 1 te komen. Het zou een mijlpaal betekenen in zijn carrière. Daarvoor moet hij nog wel even Head & Heart en Jerusalema voor voorbij,

Justin Bieber zet Miss Montreal klem
De stijging van The Business is slecht nieuws voor Miss Montreal: zij verliest het zich op haar eerste nummer 1-hit en valt terug naar de vijfde plaats. Ze wordt nu ingeklemd door Justin Bieber, die met Benny Blanco op 4 blijft plakken met Lonely en met Chance The Rapper een plek moet inleveren. Holy is nu de nummer 6. De nummers 7 tot en met 10 verroeren zich niet. Dat betekent dat Mood van 24kGoldn en Iann Dior op 7 blijven, Someone To You van Banners op 8 blijft geparkeerd en dat Let’s Love van David Guetta en Sia geen kant op gaat op 9. Jason Derulo blijft je tot slot op 10 uitnodigen om te gaan dansen op Take You Dancing.

Hoofd, schouders, knie en top 10? 
Vlak achter de top 10 staat Head, Shoulders, Knees & Toes van Ofenbach, Quarterhead en Norma Jean Martine te trappelen. Die track schiet van 17 naar 11 en stoot Far Away From Home van Sam Feldt, Vize en Leony (van 11 naar 13) en Midnight Sky van Miley Cyrus (van 12 naar 16) naar beneden. Tick Tock van Clean Bandit, 24kGoldn en Mabel wint ondertussen voorzichtig een plekje en schuift op van 13 naar 12. Verderop in de lijst vinden we nog drie nummers die wat stapjes vooruit doen. Don’t Leave Me van Lost Frequencies en Mathieu Koss gaat van 20 naar 19, Levitating van Dua Lipa en DaBaby stapt van 22 naar 20 en Golden van Harry Styles rolt van 23 naar 21.

Nu Wij Niet Meer Praten is de grootste stijger
De grootste stijger is – en dat kunnen we niet vaak melden – de Alarmschijf van afgelopen week. Nu Wij Niet Meer Praten van Jaap Reesema en Pommelien Thijs knalt 16 plekken omhoog en komt op 22 terecht. Diamonds van Sam Smith schuift van 26 naar 25 en Impossible van Nothing But Thieves wint ook en gaat van 27 naar 26. Sinds deze week is de Orchestral Version Live At Abbey Road te streamen bij de streamingdiensten. De remix van Hawái van Maluma en The Weeknd stijgt 10 plaatsen en is nu de nummer 29 in de Lijst der Lijsten en Feel Something van Armin van Buuren en Duncan Laurence gaat van 33 naar 30.

Binnenkomers
Drie tracks zijn deze week nieuw in de Top 40. Therefore I Am van Billie Eilish kwam vorige week uit en valt binnen op 36, terwijl Paradise van Meduza en Dermot Kennedy (#38) en The Weight van Danny Vera (#40) de andere nieuwelingen zijn. Je leest hier alles over deze nummers.

De complete Top 40 kun je hier bekijken!

Foto: YouTube